-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Įkalčių slėpimo agentūra“ kviečia į interaktyvų performansą VAGOS knygyne

Birželio 13 d. 19 val. „Įkalčių slėpimo agentūra“ – valymo specialistai Mr. Justchecking ir Mr. Dr. Herman Drowning kviečia į interaktyvų performansą „Sugrįžimas į Draugystę“ VAGOS knygyne-kavinėje „Draugystė“ (Gedimino pr. 2). Muzika aštri it popieriaus briauna, saldi it peilio dūris ir daili it duobė. Renginio dalyvių laukia dvi valandos gyvos elektronikos, tekstūrų, ritmų, pasakojimų, ištiktukų ir kriminalinis hepeningas knygų apsuptyje, žymiajame knygyne „Draugystė“.
„Promote The Digging“ performansas
„Promote The Digging“ performansas / Asmeninio archyvo nuotrauka

Kartu su kūrybiniu menininkų duetu kalbamės apie tai, kas slepiasi po paslaptingu „Įkalčių slėpimo agentūros“ vardu, kodėl menininkai slapstosi prisistatinėdami netikrais vardais ir ko šio renginio metu gali tikėtis žiūrovai.

Įkalčių slėpimo agentūra“ – kas tai – aktorių, menininkų ar performanso atlikėjų duetas?

Mr. Dr. Herman Drowning: Nėra čia nei aktorių, nei menininkų, nei performanso atlikėjų. Nėra tiek žmonių. Mes grojam dviese.

Mr. Justchecking: Tiesą sakant, mūsų pirmas bendras projektas buvo abstrakčios tapybos darbų paroda. Galbūt galime tai tiesiog pavadinti giesme. Iš tikrųjų sunku atskirti vieną kūrybinę priemonę nuo kitos, tad tiesiog mėgaujamės žaisdami. Jeigu tai būtų Aristotelio „Poetika”, tai tikrai būtų buvę pavadinta giesme.

– Ko gali tikėtis žiūrovas „Įkalčių slėpimo agentūra. Sugrįžimas į Draugystę“ – ar jis bus įtrauktas į veiksmą?

Mr. Justchecking: Mus svarbi erdvės autentika. Šiuo atveju atsidursime knygų apsuptyje, tad tikėtina, kad jos irgi bus įtrauktos į veiksmą. Bus porą atvirų mikrofonų žiūrovams. Norėčiau, kad žmonės nesidrovėtų jais naudotis ir pamėgintų perskaityti atsitiktinius, jiems tekusius tekstus.

Mr. Dr. Herman Drowning: Autentika, išties svarbi. Kask tarp eilučių.

– Kaip ir kodėl jūsų duetas susikūrė?

Mr. Justchecking: Mistinė istorija prasidėjo maždaug prieš metus, kai du menininkai išvyko į degančius Portugalijos kalnus ieškoti mitologinio Auksinio Burgerio. Kiekvieną vasarą Portugalijoje siaučia nesuvaldomi gaisrai. Sugalvojome, kad būtų įdomu pasivaikščioti po išdegusius plotus, nusvilusias kalvas ir suanglėjusius miškus. Įsikūrėme miestelyje kinematografišku pavadinimu Bordeiro. Iš vietinių ūkininkų pasiskolinę po kastuvą – ėmėme apylinkėse kasti duobes. Tiesiog kasėme ir žiūrėjome, kaip sekasi. Tai buvo projektas nuskambėjęs #PromoteTheDigging vardu.

Kai dirbi „Įkalčių slėpimo agentūroje“, nieko kito nebelieka. Turime slėpti viską.

Mr. Dr. Herman Drowning: Girdėjome, kad tose vietose iki dabar vietiniai žmonės kasa, nes galvojo, kad ieškome aukso.

– Renginio aprašyme minima, kad VAGOS knygyne-kavinėje „Draugystė“ vyks kriminalinis hepeningas – ar tai jūsų minėto #PromoteTheDigging performanso tęsinys? Kas bus paslėpta (atrasta) knygyne? Ar tai bus nauja detektyvinė istorija?

Mr. Dr. Herman Drowning: Tai yra naujoji vaga. Viskas tęsiasi nuosekliai. Neseniai vyko mūsų performansas viename Žvėryno name, svečiuose pas šunelį Pluto, kol jo nebuvo namuose. Taip nutiko, kad tuo metu šunelio virtuvėje specialusis dektyvas Owen Microwave įvykdė savižudybę. Kiek žinome, tuo metu jis kepė dešrainius ir rūkė cigaretę. Mums teko spręsti problemą, ar tas Owen Microwave buvo tikras žmogus, ar jis tebuvo mikrobangų krosnelė.

Mr. Justchecking: Pastebėjau, jog Vilniuje sparčiai populiarėja sąvoka digginti. Džiaugiamės galėdami prisidėti prie sąvokos plėtotės.

– Ar muzika šio renginio metu bus tik fonas, ar padės vystyti veiksmą?

Mr. Justchecking: Iš esmės tai ir yra kocertas. Jo metu bus galima prisiliesti prie knygų ir paddiginti kartu. Grosim elektroninę muziką, kurią atkasime tarp knygyno knygų.

– Kodėl slepiate savo vardus?

Mr. Justchecking: Manau, kad būtų galima tai pavadinti scenografijos dalimi. Priklausomai nuo misijos, sumanymo ir koncepto. Ir mes esame šio darbo įkaitai. Bet dirbame su malonumu.

Asmeninio archyvo nuotrauka/Įkalčių slėpimo agentūra
Asmeninio archyvo nuotrauka/Įkalčių slėpimo agentūra

Mr. Dr. Herman Drowning: Kai dirbi „Įkalčių slėpimo agentūroje“, nieko kito nebelieka. Turime slėpti viską. Kiekvienas turi kentėti (šypsosi). Kiekvienas turime eiti savo degančia vaga.

– Kuo užsiimate gyvenime, kas jums šiuo metu įdomu?

Mr. Dr. Herman Drowning: Įdomu vaikščioti basom po nupjautą žolę, įrašinėti kurkiančių varlių balsus, o vakarais glamonėti muzikos instrumentus. Toks štai gražus romantinis peizažas, bet...

Mr. Justchecking: Bet visko nutinka. Šiuo metu dirbame agentūroje, turime daug darbo. Esam samdomi profesionalai, gerbiami rinkoje, turime pastovių klientų. Sekite mus „Instagrame“ ir gatvėje – jūsų įkalčiais bus pasirūpinta.

Daugiau informacijos ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius