Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Panevėžio muzikos mokyklos vadovo kėdės iškrapštytas G.Vilys panoro vadovauti miesto kultūrai

Panevėžio miesto savivaldybėje – kėdžių rokiruotės.Iš Kultūros ir meno skyriaus vedėjos posto pasitraukus ilgametei darbuotojai Loretai Krasauskienei – ji dabar vadovauja Civilinės metrikacijos skyriui, Savivaldybės administracija suskubo paskelbti konkursą ir ieško skyriui vadovo. Dokumentus pretendentai turi pateikti iki kovo 8 dienos 17 val. Kaip naujienų portalui JP tvirtino Vidaus administravimo skyriaus vyriausioji personalo administravimo specialistė Irena Kuprienė, jau vieną kandidatą dalyvauti konkurse turi. Pasak jos, dokumentus pateikė vyras.
Gvidas Vilys
Gvidas Vilys / Panevėžio miesto savivaldybės nuotr.

Lankosi pas gydytojus

Neoficialiomis naujienų portalo JP žiniomis, dokumentus dalyvauti konkurse pirmasis pateikė Gvidas Vilys – buvęs Muzikos mokyklos vadovas. Jis po ketverių metų vadovavimo, Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijai pripažinus, jog supainiojo viešuosius ir privačius interesus, šalių susitarimu paliko šias pareigas.

Šiuo metu G.Vilys dirba Pasvalio rajono švietimo ir sporto skyriaus vedėju.

Išgirdęs žinia, kad esą jis dalyvauja konkurse Kultūros ir meno skyriaus vedėjo postui užimti, G.Vilys rėžė, kad – ne.

„Sergu dabar ir einu pas gydytojus. Kai pasveiksiu, tuomet bus galima apie tai galvoti ir kalbėti. Šiandien tikrai nedalyvauju konkurse“, – teigė galimas pretendentas.

Atsisakė komentuoti

Daugelį kultūros renginių Panevėžio mieste organizavusi ir ne į vieną postą besitaikiusi Zita Bareikienė nepanoro naujienų portalui JP atvirauti apie dalyvavimą konkurse.

„Nesakau nei taip, nei ne. Šiuo metu atsisakau komentuoti“, – paaiškino ji, o pirmaisiais nepriklausomybės metais Kultūros skyriui vadovavęs Gintaras Kerbedis paaiškino, jog nesidomi jokiais konkursais, vykstančiais Panevėžyje.

Dar vienas galimas kandidatas, buvęs „Aukštaitijos siaurojo geležinkelio“ vadovas Gediminas Stonys iškart paneigė dalyvavimą konkurse.

„Į tą pačią upę antrą kartą nebrendu. Kai mieste nebėra kultūros, kam dalyvauti konkurse? Turiu darbą ir nesiruošiu dalyvauti jokiuose konkursuose“, – nukirto jis.

Paneigė gandus

Panevėžio miesto savivaldybės projektų vadovė, anksčiau dirbusi Anykščių savivaldybės administracijos Investicijų ir projektų valdymo skyriaus vedėja Lina Blažytė, taip pat teigė nedalyvausianti konkurse.

„Tikrai ne. Esu projektų vadovė ir esu patenkinta darbu“, – teigė ji, o pasiteiravus, kad mieste sklando gandai, esą konkurso sąlygos pritaikytos būtent jai, nusijuokė: „Kaip nuostabu ir įdomu. Žinau, kad kažkoks vyras pateikė dokumentus, bet nežinau, kas jis. Tikiu, kad bus išrinktas tinkamas žmogus vadovauti skyriui.“

Turi norėti dirbti

Buvusi Kultūros ir meno skyriaus vedėja L.Krasauskienė mano, kad postą turėtų užimti komunikabilus žmogus.

„Skyriaus vedėjas tai ne tik paprastas valdininkas. Jis turi būti ir vadovas, ir visuomenininkas, ir kultūros įstaigos vadovas. Jis turi turėti spindulinį bendravimą. Šis darbas žmogui turi būti ir hobis, ir darbas, ir gyvenimo būdas. Tai yra todėl, kad šiame poste dirbantys turi žinoti, kad teks dirbti nenormuotą darbo dieną“, – sakė ji ir teigė, jog labai svarbu, kad žmogus norėtų dirbti.

Informacija – konfidenciali

Panevėžio meras Rytis Mykolas Račkauskas sakė, kad konkurso dalyviai – konfidenciali informacija.

„Kadangi nesu konkurso vertinimo komisijos narys, manau, neetiška komentuoti konkursą. Yra juristai, kurie gali pasakyti, kas gali dalyvauti konkurse, kokios konkurso sąlygos“, – paaiškino miesto meras

Šiuo metu G.Vilys dirba Pasvalio rajono švietimo ir sporto skyriaus vedėju.

Sąlygos bendro pobūdžio

Panevėžio savivaldybės administracijos direktorius Rimantas Pauža teigė negalintys prieš konkursą pateikti komentarą apie galimus pretendentus į Kultūros ir meno skyriaus vedėjo postą.

„Tai konfidenciali informacija, todėl apie kandidatūras galėsiu komentuoti po konkurso“, – sakė jis ir paaiškino, kaip sudaromos konkurso sąlygos:

„Kokių tai stebuklingų konkurso sąlygų niekas nekuria. Yra reikalavimai ir jų reikia laikytis. Be to, yra Valstybės tarnybos departamentas, kuris kontroliuoja pateiktas konkurso sąlygos, o jos yra bendro pobūdžio, objektyvios ir jokiais būdais nesudaromos konkrečiam žmogui. Mano galva, konkurso sąlygos – tokios, kad kuo daugiau žmonių galėtų dalyvauti konkurse.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius