-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Jaunojo dizainerio prizas 2019“: išrinkite geriausią mados dizaino kategorijos darbą

Jau devintą kartą VDA „Dizaino inovacijų centro“ rengiamas konkursas „Jaunojo dizainerio prizas“ kviečia išrinkti, publikos nuomone, geriausius produkto, komunikacijos, mados dizaino ir dizaino tyrimų darbus. Balsuokite už Jums labiausiai patikusį mados dizaino kategorijos darbą.
„Jaunojo dizainerio prizas 2019“: išrinkite geriausią mados dizaino kategorijos darbą
„Jaunojo dizainerio prizas 2019“: išrinkite geriausią mados dizaino kategorijos darbą / Organizatorių nuotr.

Samanta Zykaitė. Japonų estetiniai kodai aprangos kolekcijoje „She“

Viena iš Japonų estetinių filosofijų „Wabi Sabi“ teorija teigia, jog kiekviena mus supanti detalė yra savitai graži. Pagrindines estetines kategorijas galima pritaikyti ir šių dienų mados kontekste. Būtent dėl japonų estetinių kategorijų mada gali tapti įvairesne. Šioje kolekcijoje nagrinėjamos 5 svarbiausios estetinės kategorijos „kansos, shizen, datsuzoku, yugen ir fukinsei“. Kolekcijoje „Shé“ visos šios estetinės kategorijos atskleidžiamos laisvu drabužio siluetu, daugiasluoksniškumu, asimetriškumu bei netikėtų detalių atradimu drabužyje. Kolekcijos audiniai – prasiūti smulkaus zigzago rašto dygsniais, skirtingo pločio atstumais, kurie suteikia kolekcijai unikalumo. Potenciali kolekcijos moteris siekia harmonijos savo gyvenime bei nori per daiktiškąją raišką atskleisti savo požiūrį į japonų estetiką, jų filosofiją ir požiūrį į gyvenimą.

VIDEO: Samanta Zykaitė. Japonų estetiniai kodai aprangos kolekcijoje „She“

Karina Pangonytė.NO MORE“

Už 40 kilometrų nuo Vilniaus Baltarusijoje statoma Astravo atominė elektrinė. Teigiama, kad ši AE neatitinka tarptautinių aplinkosaugos ir branduolinės saugos reikalavimų. Baimindamasi, kad Astravą gali ištikti nelaimė, sukūriau eksperimentinę kolekciją NO MORE, kuri protestuoja prieš šios atominės elektrinės eksploataciją. Kolekcijos pavadinimas – tai raginimas nekartoti praeities klaidos – XX amžiaus didžiausios Černobylio katastrofos. Kolekcijos esmė – atkreipti visuomenės bei žiniasklaidos dėmesį į šalia kylančią grėsmę bei paraginti prisidėti prie judėjimo, užtikrinant saugią Lietuvos bei kitų šalių ateitį. Rūbai skiri drąsiai miesto merginai, norinčiai atkreipti dėmesį į save bei išreikšti savo poziciją prieš Astravo elektrinę.

Rūta Kvaščevičiūtė. „Skreitas“

„Skreitas“ reiškia vietą ant kelių arba vietą prijuostėje. Tai ir buitis, ir rūpestis, saugumas, meilė, kuria buvau apsupta vaikystėje. Tačiau man skreitas yra dar ir apie betarpį šeimos ryšį. Šis darbas apie kaimą be tautinių juostų, dukros – mamos ryšį ir savo vidinės estetikos paieškas prisiminimuose, detalėse, šeimoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius