Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Jaunojo dizainerio prizas 2020“: išrinkite geriausią dizaino tyrimų kategorijos darbą

Jau dešimtą kartą VDA Dizaino inovacijų centro rengiamas konkursas „Jaunojo dizainerio prizas“ kviečia išrinkti, publikos nuomone, geriausius produkto, komunikacijos, mados dizaino ir dizaino tyrimų darbus. Balsuokite už Jums labiausiai patikusį kiekvienos kategorijos projektą.
Justinas Dadonas „Pasidaryk-pats“
Justinas Dadonas „Pasidaryk-pats“ / Organizatorių nuotr.

Karolina Petraitytė Edukacinių priemonių kolekcija „EDi creator“

Aktyvų ir gilų ugdymą skatinančių daiktinių edukacinių priemonių trūksta, arba jų pasiūla yra itin skurdi, orientuota tik į demonstracinį naudojimą. EDi creator – tai erdvinį – vizualinį intelektą lavinančių edukacinių priemonių kolekcija, skirtas lietuvių kalbos, matematikos ir kūrybingumo ugdymui. Kolekciją sudaro 5 mokymo priemonės skirtos praturtinti IV-V klasių mokinių ugdymo procesą. Priemones padeda mokiniams kurti erdvines teksto struktūras, suvokti geometrinių formų tarpusavio ryšius, įsiminti daugybos lentelę, lavina ekonominį raštingumą, bei supažindina su erdvinio piešimo pagrindais. Visos priemonės pritaikytos ugdyti bendrąsias bei dalykines kompetencijas yra atviro naudojimo ir lengvai pritaikomos prie skirtingų pamokos veiklų plano. Kolekciją vienija bendra grafinė stilistika ir Edi creator prekinis ženklas.

Greta Ūbaitė Teorinės dalies tyrimas: „Perdirbto drabužio pritaikomumo galimybės". Kūrybinė dalis: „Meninės erdvės konceptas MUTED“.

„Meninės erdvės konceptas MUTED". MUTED – Multifunctional Upcycled Technology Expansion in Design, arba lietuviškai, Meninės erdvės konceptas, susijęs su multifunkcionalia perdirbimo technologijų plėtra dizaine – kostiume bei interjere. Naudojant perdirbimą kaip kūrybos būdą, kuriami multifunkcinę paskirtį turintys objektai, kurie sąveikauja ne tik su žmogaus kūnu, bet ir atsiranda santykyje su žmogų supančia erdve, t. y. veikia ne tik aprangoje, bet ir interjere ar mene. Tokiu būdu, net ir nedėvimi ant kūno gaminiai yra panaudojami ir įprasminami kaip turintys papildomą funkciją objektai. Kūrybinio projekto idėja kilo analizuojant teoriniame darbe nagrinėtus perdirbimo ir jo pritaikomumo atvejus bei įgyvendinant asmeninius kūrybinius eksperimentus. Kūrybiniam projektui įgyvendinti pasirinkta nestandartinė žaliava – gamybos metu defektuotos ir nebetinkamos pardavimui nailoninės pėdkelnės.

Justinas Dadonas „Pasidaryk-pats“ judėjimo ir skaitmeninės gamybos įgalintas atviras dizainas

Atviras dizainas šiandien yra nebe teorinė galimybė, o realus įrankis naudotojų įgalinimui ir naujomis paskirstyto dizaino bei gamybos formoms. Vis didėjanti darytojų bendruomenė („maker movement“), lengvai pasiekiama informacija ir naujieji skaitmeninės gamybos įrankiai reikalauja ir naujų dizaino formų. Dizainas ir darytų judėjimas gali įgalinti vienas kitą tapti daug svarbesniais veiksniais didesniuose ekonominiuose ir socialiniuose reiškiniuose. Jų kuriami objektai tampa ne tik produktais, bet įrankiais. „Oli“ yra atviro dizaino modulinių detalių sistema, kurios tikslas yra skatinti aktyvų naudojimą, vietoj pasyvaus vartojimo, suteikiant daugiau naudotojui daugiau galios ir galimybių realiai keisti savo fizinę ir emocinę aplinką.


„Jaunojo dizainerio prizo‘20“ parodos atidarymas ir apdovanojimai, įvyks liepos 2 d. (ketvirtadienį) 15 val. Vilniaus dailės akademijos ekspozicijų salėje TITANIKAS (Maironio g. 3). Paroda veiks iki liepos 25 d. Kviečiame visus dizaino gerbėjus paminėti #JDP20 kartu!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius