Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Jaunojo dizainerio prizas 2020“: išrinkite geriausią mados dizaino kategorijos darbą

Jau dešimtą kartą VDA „Dizaino inovacijų centro“ rengiamas konkursas „Jaunojo dizainerio prizas“ kviečia išrinkti, publikos nuomone, geriausius produkto, komunikacijos, mados dizaino ir dizaino tyrimų darbus. Balsuokite už Jums labiausiai patikusį kiekvienos kategorijos projektą.
Liepa Aliukaitė. „Imprint Nr.1“
Liepa Aliukaitė. „Imprint Nr.1“ / Organizatorių nuotr.

Liepa Aliukaitė. „Imprint Nr.1“

Ši eksperimentinė – meninė kolekcija nagrinėja ryšį tarp dinamiškos gamtos ir menininkui būdingo kūrybinio proceso, prasidedančio ieškojimais ir virstančiu baigtiniu objektu. Reflektuojant sentimentalius namų ir laukinės gamtos prisiminimus ir patirtis, kolekcijos pagrindu tampa gyvas kūrybinis procesas, įgalinantis pažinti save kaip kūrėją. Ieškant naujų meninių išraiškų, kvestionuojant žmogaus sau sukurtas galimybių ribas, atskleidžiami dar neišnagrinėti kūrybiniai laukai.

Sujungus miško kelionių patyrimus su savojo identiteto ieškojimais gimė pagrindiniai kolekcijos vaizdiniai: žmogus ir kiekvieno mūsų unikalus piršto antspaudas, medis ir medžio rievių piešinys bei takeliai, kuriuos žmogus įspaudžia keliaudamas savo kasdienybės ritualais. Kolekcija natūraliai vystosi „ėjimo takeliu“ principu, pasakodama apie nenutrūkstančią kūrybos kelionę.

Ieva Laskevičiūtė. „Perkrauti (reload) akmenys“

Perkrauti (reload) akmenys juvelyrikos kolekcija nagrinėja karbonatų klasės akmenų kalcito, aragonito, dolomito ir vištos kiaušinių lukštų santykį. Būtent šių akmenų cheminė sudėtis beveik idealiai sutampa su daugelio žmonių buitinėje aplinkoje randamo vištos kiaušinio lukšto.

Kiaušinio kevalas yra sudarytas beveik vien tik iš kalcio ir magnio karbonatų, na o pasirinktų karbonatų klasės mineralų (Ca(CO3), Ca(CO3), CaMg(CO3)2) cheminėje sudėtyje ir dominuoja būtent ši neorganinė druska. Papuošalai pagaminti su šiais naujais ekologiškais ir estetiškai patraukliais akmenimis, kurie skatina zero – waste politiką bei yra alternatyvi medžiaga brangiesiems akmenims juvelyrikoje bei dizaine.

Gintarė Janulaitytė. „Po nuodėmės“

Nuodėmės tema įdomi ir aktuali šiuolaikiniam kūrėjui. Gal dėl to, kad žmogus neišvengia nuodėmės, kaip ir nuodėmė negali egzistuoti be žmogaus. Tai skatina domėtis, kaip šiuolaikinis žmogus supranta nuodėmę, kokius jausmus ji sukelia, kaip ši tema plėtojama mene. Kolekcija nevaizduoju nuodėmės ar jos rūšių, tačiau pasirenku perteikti jausmus patiriamus po jos.

Kolekciją „Po nuodėmės“ sudaro devynios segės: susitepimas, pyktis, skausmas, nusivylimas, liūdesys, nerimas, vienišumas, susitaikymas, atleidimas. Jausmai, emocijos paženklina kūną, prie jo priglunda, nepaisant to, kad yra nepatogūs išlieka nešiojami.


„Jaunojo dizainerio prizo‘20” parodos atidarymas ir apdovanojimai, įvyks liepos 2 d. (ketvirtadienį) 15 val. Vilniaus dailės akademijos ekspozicijų salėje TITANIKAS (Maironio g. 3). Paroda veiks iki liepos 25 d. Kviečiame visus dizaino gerbėjus paminėti #JDP20 kartu!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius