Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Jaunojo dizainerio prizas 2021“: išrinkite geriausią komunikacijos dizaino kategorijos darbą

Jau vienuoliktą kartą Vilniaus dailės akademijos rengiamas konkursas „Jaunojo dizainerio prizas“ kviečia išrinkti, publikos nuomone, komunikacijos dizaino kategorijos darbą. Balsuokite už Jums labiausiai patikusį projektą.
Emilis Jonaitis. „The invisible side of plastic“
Emilis Jonaitis. „The invisible side of plastic“ / Organizatorių nuotr.

Elena Kanarskaitė. Interaktyvi instaliacija „Pasilikti veidrodyje“

Šis projektas – tai mūsų vidinio pasaulio simbolinė reikšmė, kurį galima pasiekti per sapno būseną. Pasak Juri Lotman, „sapnas — tai semiotinis mūsų veidrodis“. Veidrodis priskiriamas vienai seniausių archetipų grupei ir išsiskiria savo misticizmu. Miego būsenoje praleidžiame trečdalį savo gyvenimo laiko. Smegenys tęsia funkcionavimą ir jose pradedami generuoti neapibrėžti vaizdiniai: fragmentai iš gyvenimo, įvairūs daiktai, simboliai, žmonės, akimirkos, kuriuose lengvai galime pasiklysti.

Sapnuose ne vien slypi pasakiški ir idealizuoti vaizdai, o dažnai nugula mūsų potrauminiai ir negatyvūs prisiminimai, kurie kartais gali net bauginti, po tokių sapnų ryte pabudę džiaugiamės, jog tai tik sapnas. Projektas kviečia pasilikti mistiškame ir neapibrėžties pilname sapno pasaulyje, pasineriant į simuliaciją kuriančią būseną, kurioje vyrauja daugybė vizualių detalių ir elementų, neatitinkančių realybės normų arba esančių labai arti jos. Interaktyvi instaliacija yra priemonė, leidžianti žiūrovui panirti į tą būseną, pasitelkiant skirtingų medijų, tokių, kaip garsas, vaizdas, šviesa ir praturtinta realybė, sinergiją.

VIDEO: Pasilikti Veidrodyje

Emilija Dryžaitė. Performatyvus identitetas „Focus“

Performatyvus identitetas „Focus“ – pirmasis tokio pobūdžio vizualinis ERASMUS+ jaunimo mainų identitetas, leidžiantis dalyviams patirti veiklas tiesiogiai prisiliečiant prie dizaino objektų. Šis baigiamasis bakalauro darbas tampa tarsi gidu būsimiems ERASMUS+ jaunimo mainų projektams, kuris parodo dizaino naudą pačiam projekto turiniui bei kokybei. „Focus“ projekto metu sukurtas tinklalapio dizainas tampa visiems projektams prieinama refleksijos priemone, kuri palengvina dalyvių emocijų išraišką ir įveiktų veiklų įsivertinimą. Šis projektas gali pasigirti tarptautinio, finansuojamo jaunimo renginio strategija, komunikacija bei vizualiniu identitetu. Šis darbas išsiskiria pristatomais grafinio dizaino objektais, kurie turi kelias funkcijas ir yra įdarbinti renginio dalyvių, kurie savo performansais prisideda prie grafinės kalbos kūrimo.

VIDEO: Performative visual identity "FOCUS". ERASMUS+ youth exchange.

Emilis Jonaitis. „The invisible side of plastic“

Perteklinis pigiai ir greitai pagaminamo, bet šimtus metų nesuyrančio plastiko naudojimas ir šalinimas vis labiau neigiamai atsiliepia visai planetos gyvybei. Smulkios plastiko dalelės aptinkamos vandenynų gelmėse, gyvūnuose ir net mūsų pačių organizmuose.

VIDEO: The invisible side of plastic

Plastikui tampant ekosistemų dalimi, riba tarp gyvybės ir sintetikos pradeda blankti. Filmas supažindina su mikroplastiko problema bei kviečia mąstyti apie galimus ateities scenarijus. Nagrinėjama mikroplastiko priešybė ir vienybė su gyvybe, ekosistemų kismas bei evoliuciniai veiksniai. Filmas sukurtas bendradarbiaujant su tarptautiniu projektu „Plastic Justice“.

„Jaunojo dizainerio prizo‘21“ parodos atidarymas ir apdovanojimai, įvyks birželio 30 d. (trečiadienį) 18 val. Vilniaus dailės akademijos ekspozicijų salėje TITANIKAS (Maironio g. 3). Paroda veiks iki liepos 31 d. Kviečiame visus dizaino gerbėjus paminėti #JDP21 kartu!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius