Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK supaprastina imigracijos tvarką prestižinių apdovanojimų laureatams

Prestižinių apdovanojimų kino, teatro, mokslo ir technologijų srityse laimėtojai, įskaitant „Oskarų“ laureatus, dabar gali pateikti prašymą leisti gyventi ir dirbti Jungtinėje Karalystėje supaprastinta tvarka, trečiadienį pranešė britų vyriausybė.
Florianui Zelleriui įteiktas apdovanojimas už geriausią adaptuotą scenarijų filmui „Tėvas“
Florianui Zelleriui įteiktas apdovanojimas už geriausią adaptuotą scenarijų filmui „Tėvas“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prašymus supaprastinta tvarka gali teikti įvairių Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimų laimėtojai, kompiuterijos srityje teikiamos Turingo premijos laureatai, gavusieji geriausių aktorių „Bafta“ apdovanojimus, „Brit Awards“ ir Nobelio literatūros premijų laureatai.

Ši tvarka, įvedama Britanijai po „Brexito“ pertvarkant savo imigracijos sistemą, yra „supaprastintas kelias dirbti ir gyventi JK“ „talentingiausiems pasaulyje“ žmonėms, nurodė vyriausybė.

123RF.com nuotr./„Brexit“
123RF.com nuotr./„Brexit“

Vidaus reikalų sekretorė Priti Patel pareiškė, kad reforma siekiama pritraukti „geriausiuosius ir šviesiausiuosius“ iš viso pasaulio.

Šiuo žingsniu atnaujinamos dabartinės vizų išdavimo „pasaulio talentams“ taisyklės, taikomos lyderiams ir potencialiems lyderiams akademinėje, mokslinių tyrimų, meno, kultūros ir skaitmeninių technologijų srityse.

Ši naujausia priemonė leidžia aukščiausius įvertinimus savo srityje turintiems asmenims atvykti į Jungtinę Karalystę neturint darbo pasiūlymo.

Jiems taip pat nereikės laukti, kol jų paraišką patvirtins atitinkamos srities JK institucija – užteks užpildyti vienintelį prašymą išduoti vizą.

Iki Britanijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos šių metų sausį visi Bendrijos šalių pasus turintys asmenys galėjo studijuoti, gyventi ir dirbti Jungtinėje Karalystėje, ir atvirkščiai.

Dabar ES piliečiai, turintis pasiūlymą dirbti JK, privalo įrodyti turintys pakankamų anglų kalbos žinių ir gausiantys bent minimalų atlygį.

Šiemet įvedama taškais pagrįsta imigracijos sistema, dėl kurios europiečiams sunkiau apsigyventi Britanijoje, nors JK toliau siekia pritraukti studentų ir kvalifikuotų specialistų iš užsienio.

Antradienį britų ministras pirmininkas Borisas Johsnonas ir jo Indijos kolega Narendra Modi virtualiame susitikime pradėjo „visapusišką partnerystę migracijos ir mobilumo klausimais“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Borisas Johnsonas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Borisas Johnsonas

Pasak Naujojo Delio, ši schema leis iki 3 tūkst. jaunų Indijos specialistų dvejus metus dirbti Jungtinėje Karalystėje jiems „netaikant darbo rinkos testo“.

P.Patel pareiškė, kad tai suteiks naujų galimybių „tūkstančiams jaunų žmonių JK ir Indijoje, siekiančių gyventi, dirbti ir patirti kitos šalies kultūrą“.

„Šis susitarimas taip pat užtikrins, kad britų vyriausybė galės lengviau išsiųsti tuos, kurie neturi teisės būti JK ir imtis griežtų priemonių prieš tuos, kurie piktnaudžiauja mūsų sistema“, – nurodė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius