Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno menininkų namai pristatė naują sezoną ir pokyčius

Kauno menininkų namai pristatė jau esamus ir būsimus pokyčius: dėmesį netradicinėms veiklos formoms, socialiai pažeidžiamų grupių integravimą, atnaujintą vizualinį identitetą.
Kauno menininkų namai pristatė naują sezoną
Kauno menininkų namai pristatė naują sezoną / Gerdos Žemaitytės nuotr.

46 metų gimtadienį švenčiantys Kauno menininkų namai nuo šiol ieškos galimybių į veiklas įtraukti kuo daugiau atskirtį patiriančių žmonių.

Pradžioje veiklos bus vykdomos su aklųjų ir kurčiųjų draugijomis, vėliau – ir fizinę negalią turinčiais žmonėmis.

„Labai tikimės atrasti galimybių kalbant apie infrastruktūros klausimą, erdvių pritaikymą neįgaliesiems. Kauno menininkų namų pastatas yra paveldosaugos objektas, ir bet koks šiuolaikinis pritaikymas kelia paveldo išsaugojimo problemas. Neįgalūs žmonės čia lankosi, tačiau vežimėlius reikia tiesiog fiziškai užnešti“, – sakė Kauno menininkų namų direktorė .

Atsinaujinusi Kauno menininkų namų komanda sako ieškosianti ne tik naujų bendravimo su kultūros įstaigomis bei komunikacijos formų, tačiau ir nestandartinių veiklų.

Vienas iš pavyzdžių – kartu su partneriais pristatytas Salomėjos Nėries muziejuje įvykęs interaktyvus spektaklis „Salomėjos genomas“. Tai – specialiai Salomėjos Nėries muziejaus erdvėms pritaikytas šiuolaikinio teatro projektas, pasitelkęs DNR, 3D ir robotikos specialistus, gimęs iš poetės biografijos ir kūrybos tyrinėjimų.

Dar vienas projektas jau netrukus bus pristatytas Vytauto Didžiojo karo muziejuje.

Kauno menininkų namai pristatė ir atnaujintą vizualinį identitetą.

„Labai svarbu išlaikyti istorinį kontekstą, tai atsispindi ir vizualiniame identitete. Organiškai pažiūrėjome į aplinką: raidynas, spalvos primena tam tikrus tarpukario vizualinius sprendimus“, – sakė R.Stepanovienė.

Atsižvelgiant į Kauno kultūros strategiją, projekto „Kaunas 2022“ gaires Kauno menininkų namai sieks ne tik skatinti miesto gyventojų ir svečių įsitraukimą bei domėjimąsi Kauno miesto bei regiono kultūros, kūrybinių industrijų žemėlapiu, bet ir gerinti, skatinti komunikaciją tarp vietinių kultūros operatorių, keitimąsi patirtimi ir resursais.

Dabartinius Kauno menininkų namų siekius atskleidė ir 46-ojo gimtadienio programa. Surengta edukacinė programa, įgyvendinta kartu su Žemųjų Šančių bendruomene bei skirta šeimoms su mažamečiais vaikais, vyko amerikiečių menininkės Wu Tsang kultinio filmo „Wildness“ peržiūra, šiuolaikinės poezijos skaitymai šiuo metu Kauno menininkų namuose reziduojančiame knygyne „Six chair books“, merginų grupės „shishi“ ir alternatyvaus roko grupės „Ir Visa Tai Kas Yra Gražu Yra Gražu“ koncertas.

Šia programa Kauno menininkų namai prisistatė kaip atvira organizacija, kurioje kritinės, teorinės diskusijos gali tarpti greta šiuolaikinio meno iniciatyvų – kaip, pavyzdžiui, „Six chairs books“, edukacinių projektų, skirtų vaikams ir vietinėms bendruomenėms, ar gyvo garso koncertų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius