Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno paveikslų galerijai siūloma idėja suteikti J.Mačiūno vardą

Kauno paveikslų galerijai siūloma idėja suteikti „Fluxus" krikštatėviu vadinamo Jurgio Mačiūno vardą, rašo dienraštis „Kauno diena“. Anot dienraščio, siekdamas išsiaiškinti lankytojų nuomonę, Nacionalinis M.K.Čiurlionio dailės muziejus, kuriam priklauso galerija, pakvietė kauniečius dalyvauti apklausoje.
Jurgis Mačiūnas
Jurgis Mačiūnas / Wikimedia.org nuotr.

Muziejaus direktorė Ina Pukelytė teigia, kad ši idėja – anaiptol ne nauja. Apie J.Mačiūno vardo suteikimą galerijai esą jau buvo pradėta svarstyti prieš devynerius metus.

„Tai vienintelė meno galerija Kaune, kuri neturi aiškaus pavadinimo. Mieste yra M.K.Čiurlionio ir Mykolo Žilinsko galerijos. Todėl norėtųsi, kad ir trečioji paveikslų galerija turėtų vardą, kuris atitiktų jos koncepciją ir veiklą“, – teigė I.Pukelytė.

Direktorė pažymi, kad galerijoje jau veikia „Fluxus“ kabinetas, be to, visiškai šalia stovi jo tėvų butas ir Naglio Ryčio Baltušniko sukurta J.Mačiūno aikštė. „Tad mes integruotumės į jau egzistuojantį J.Mačiūno kvartalėlį“, – teigė muziejaus direktorė.

I.Pukelytė taip pat argumentuoja, kad Kauno paveikslų galerijos pavadinimas neretai klaidina žmones, nes lankytojai maišo Paveikslų ir M.Žilinsko galerijas.

Menotyrininkas Tomas Genevičius mano, kad J.Mačiūno vardo Paveikslų galerijai suteikimas būtų per daug prieštaringas žingsnis. Menotyrininkas pastebi, kad žymus kūrėjas turi mažai sąsajų su Kaunu ir čia kūrusiais menininkais, kurių darbus eksponuoja galerija.

Nors ir gimė Kaune, J.Mačiūnas su tėvais dar ankstyvoje paauglystėje išvyko į Vakarus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius