Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kino centro vadovo posto siekia Kultūros ministerijos kancleris

Dėl Lietuvos kino centro direktoriaus pareigų varžosi du atrinkti kandidatai, tarp jų – Kultūros ministerijos kancleris Laimonas Ubavičius. Šią savaitę Vyriausybė priėmė kultūros ministro Mindaugo Kvietkausko nusišalinimą nuo sprendimo priėmimo parenkant Kino centro vadovą, kadangi ministerijos kancleris yra jam tiesiogiai pavaldus.
Laimonas Ubavičius,  Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos kancleris
Laimonas Ubavičius, Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos kancleris / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Pagal teisės aktus, birželio 17–18 dienomis vykusiame konkurse atrinkti du kandidatai, surinkę daugiausia balų, iš jų ministras turėtų pasirinkti vieną.

Vyriausybė pavedė sprendimą priimti švietimo, mokslo ir sporto ministrui Algirdui Monkevičiui.

„Vienas iš pateiktų kandidatų yra kultūros ministrui tiesiogiai pavaldus politinio-asmeninio pasitikėjimo tarnautojas – Kultūros ministerijos kancleris. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija yra pateikusi išaiškinimą, kad sprendimo, susijusio su tokį statusą turinčiu asmeniu, priėmimas gali būti vertinamas kaip interesų konflikto situacija, todėl yra pagrindas nusišalinti nuo sprendimų priėmimo“, – posėdyje sakė M.Kvietkauskas.

Kaip BNS teigė A.Monkevičiaus atstovas spaudai Kęstutis Butvydas, ministras su kandidatais pokalbiui susitiks penktadienį.

„Ministras, įvertinęs pirmojo konkurso etapo ir rytojaus pokalbio rezultatus, priims sprendimą. Numatoma sprendimą priimti tą pačią dieną", – informavo K.Butvydas.

Lietuvos kino centrui nuo 2012-ųjų vadovauja Rolandas Kvietkauskas, šiuo metu baigiantis antrąją kadenciją. Jis konkurse dalyvauti nebegali dėl kadencijų ribojimo.

Lietuvos kino centras dalyvauja formuojant kino politiką ir ją įgyvendina, siūlo teisės aktų pakeitimus, skirsto paramą atrinktiems kino projektams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius