Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygų leidybos įmonių grupė „Alma littera“ tapo Vilniaus mecenate

Vilniaus universiteto fondui 300 tūkst. eurų paramą skyrusiai knygų leidybos įmonių grupei „Alma littera“ sostinės Taryba suteikė mecenato vardą, rašoma pranešime spaudai.
Mecenatas
Mecenatas / VMS nuotr.

„Didžiuojuosi, kad verslas stipriai prisideda prie aukštojo mokslo kokybės – kartu augina ateities lyderius, prisideda prie svarbių mokslo išradimų. Metais, kai Vilnius pelnė UNESCO literatūros miesto statusą, simboliška pažymėti leidėjų indėlį auginant ne tik skaitytojus, bet ir kūrėjus“, – sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

2016 m. įsteigtas Vilniaus universiteto fondas – pirmasis universitetinis neliečiamojo kapitalo fondas Lietuvoje. Fondas telkia mecenatus, investuojančius į šalies aukštojo mokslo progresą. Investuoto kapitalo grąža naudojama Vilniaus universiteto bendruomenės poreikiams, mokslo ir studijų kokybei kelti bei universiteto konkurencingumui užtikrinti.

Fondo generuojamos lėšos padeda iš užsienio pakviesti geriausius dėstytojus, mokėti stipendijas talentingiausiems studentams, stažuotis ir atnaujinti studijų programas bei mokslo bazes.

Vilniaus mecenatų vardai jau yra suteikti verslininkui, bendrovės „Žabolis ir partneriai“ steigėjui ir vadovui Alvydui Žaboliui, uždarajai akcinei bendrovei „Light Conversion“, kuriai atstovauja „Light Conversion“ valdybos pirmininkas, fizinių mokslų daktaras Romualdas Danielius, taip pat – uždarajai akcinei bendrovei „Ekspla“, kuriai atstovauja VU tarybos pirmininkas Rimantas Kraujalis, investuotojui, vienam iš Lietuvos medicinos studentų asociacijos steigėjų Nerijui Numai bei verslininkui, „Linas Agro Group“ valdybos pirmininkui, įkūrėjui ir pagrindiniam akcininkui, „Akola ApS“ pagrindiniam akcininkui Dariui Zubui. Taip pat Vilniaus mecenato statusas suteiktas Mariui Čiuželiui, o jo vardo labdaros ir paramos fondui – mecenuojamojo projekto statusas.

Mecenato vardas sostinėje suteikiamas savivaldybės Tarybos sprendimu, atsižvelgus į Mecenavimo tarybos, kurią steigia Vyriausybė, siūlymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius