-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygų mugė džiaugiasi išaugusiu lankytojų skaičiumi: kaip užtikrinamas jų saugumas?

Praėjus 20-ajai Vilniaus knygų mugei ir pasidžiaugus dar labiau išaugusiu lankytojų skaičiumi – šiemet mugėje apsilankė 68,5 tūkst. žmonių – neišvengiamai kyla klausimas apie saugumo reikalavimus: ar mugei vis plečiantis ir tampant vienu masiškiausių uždarose patalpose organizuojamų renginių Lietuvoje, parodų ir kongresų centras „Litexpo“ yra pasiruošęs užtikrinti tiek lankytojų, tiek dalyvių saugumą?
Prasidėjo 20-oji Vilniaus knygų mugė
Prasidėjo 20-oji Vilniaus knygų mugė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip 15min teigė Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“ Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovė Božena Zaborovska-Zdanovič, „Litexpo“ vienu metu gali tilpti ne daugiau kaip 8000 lankytojų.

„Litexpo“ vykstančios parodos neretai ypatingos tuo, kad nemažai žmonių ten praleidžia ne valandą ar dvi, o gerą pusdienį. Pasiteiravus, kaip tokiu atveju sekamas žmonių, esančių patalpose, skaičius, B.Zaborovska-Zdanovič sakė: „Litexpo“ kongresų ir parodų centre veikia kameros, stebimos tiek vidaus patalpos, tiek išorė. Taip pat renginių metu nuomojama speciali įranga, kuri leidžia skaičiuoti žmones, esančius patalpose, ir neviršyti nustatyto limito.“

Anot B.Zaborovskos-Zdanovič, per Knygų mugės gyvavimo laikotarpį nebuvo susidurta su situacija, kai žmonės į „Litexpo“ buvo nebeįleidžiami.

„Visi norintys patekti į Vilniaus knygų mugę buvo įleisti, tačiau žmonių srautai buvo nuolat stebimi. Mūsų pagrindinis prioritetas – užtikrinti tiek dalyvių, tiek lankytojų saugumą. Šiemet per Knygų mugę kiekvieną dieną dirbo po 17 apsaugos darbuotojų, 7 darbuotojai infocentre bei 2 policijos ekipažai. Tai pat dirbo bendrosios praktikos slaugytoja ir gydytoja. Renginyje dirbo 36 savanoriai, kurie nukreipdavo lankytojus į konferencijas ir diskusijas“, – teigė B.Zaborovska-Zdanovič.

Ar šiemet buvo išvengta incidentų, susijusių su mugės dalyvių, lankytojų saugumu bei sveikata?

„Parodos metu dirbo bendrosios praktikos slaugytoja, esant būtinybei yra kviečiama greitoji pagalba. Buvo keletas nedidelių incidentų, tačiau pirmoji pagalba buvo suteikta vietoje, o visų dalyvių saugumas užtikrintas“, – kalbėjo B.Zaborovska-Zdanovič.

Pasiteiravus, kaip vyksta žmonių srautų derinimas su mugės organizatoriais, ypač probleminiuose taškuose (ant laiptų į 5 salės antrą aukštą, kur renginiai tuo pačiu metu prasideda trijose konferencijų salėse bei galerijoje į 5 salę), „Litexpo” Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovė teigė, jog spūsčių pavyko išvengti, nors savaitgalį piko metu buvę mugėje su tuo galėtų drąsiai ginčytis.

„Dėliodami renginių tinklelį, atsižvelgiame į tai, kad renginiai konferencijų salėse prasidėtų ir baigtųsi skirtingu metu. Šiais metais buvo dar daugiau dėmesio skirta lankytojų srautų reguliavimui, tad pavyko išvengti spūsčių 5 salės galerijoje ir leidžiantis į 5 salę. Pasibaigus konferencijai, kurioje dalyvauja 500 žmonių, žmonių srautas laikinai išauga natūraliai. Tai visų didesnių renginių dalis“, – kalbėjo B.Zaborovska-Zdanovič.

VIDEO: Pokalbis apie Knygų mugę: atradimai, tendencijos, problemos ir kaip ji galėtų keistis?

Ką daryti patekus į spūstį?

15min primena, kad patekus į spūstį uždaroje patalpoje, reiktų stengtis būti ne minios centre ar pakraščiuose. Judant miniai, derėtų eiti pasroviui, nemėginant įsitverti pakelyje pasitaikiusių objektų. Rankas patartina laikyti ne kišenėse, o ties diafragma arba prispaustas prie krūtinės.

Pargriuvus minioje, svarbu atsistoti ir judėti toliau, nesijaudinant dėl griuvimo metu nukritusių ar pamestų daiktų. Jei atsistoti nepavyksta, svarbiausia apsaugoti galvą – susiriesti, kelius priglausti prie pilvo ir rankomis užsidengti galvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius