Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kultūros ministerijoje įteikti apdovanojimai-garbės ženklai „Nešk savo šviesą ir tikėk“

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas šešiems Lietuvos kultūrai ir menui nusipelniusiems kūrėjams  įteikė aukščiausius Kultūros ministerijos skiriamus apdovanojimus-garbės ženklus „Nešk savo šviesą ir tikėk“. Kartu pirmąkart įteiktos Kultūros ministerijos premijos už gautus svarbiausius tarptautinius apdovanojimus kultūros srityje, skelbiama išplatintame pranešime.
Įteikti tradiciniai Kultūros ministerijos apdovanojimai ir naujos premijos už tarptautinius pasiekimus
Įteikti tradiciniai Kultūros ministerijos apdovanojimai ir naujos premijos už tarptautinius pasiekimus / Martyno Aleksos nuotr.

„Kultūros ministerijos tradiciniai apdovanojimai „Nešk savo šviesą ir tikėk“ yra padėka už daugelio metų darbą kultūros ir meno srityje, už kūrybą ir jos sklaidą. Džiaugiamės šiemet prie jų galėdami prijungti naujas premijas – už svarbiausius lietuvių kūrėjų gautus tarptautinius apdovanojimus. Didžiuojamės, kad mūsų kūrėjų dėka Lietuvos vardas plačiai suspindi visame pasaulyje, – apdovanojimų renginyje sakė kultūros ministras. – Man regis, kad naujų premijų, kurias pavyko šiemet įsteigti, labai trūko. Jomis įtvirtiname valstybės dėmesį žymiausiems mūsų kūrėjams, mūsų menininkams, kurie yra be galo svarbūs Lietuvos kultūros ambasadoriai. Labai sveikinu visus šiandien įteikiamų Kultūros ministerijos apdovanojimų ir premijų laureatus. Man labai džiugu, kad mūsų kultūros spindesys šiemet toks ryškus.“

Garbės ženklai „Nešk savo šviesą ir tikėk“ šiemet skirti tapytojui, grafikui, režisieriui Stasiui Eidrigevičiui, kompozitoriui Linui Rimšai, dirigentui, pedagogui Martynui Staškui, rašytojui, žurnalistui, redaktoriui, vertėjui Laimonui Iniui, „Kultūros barų“ vyriausiajai redaktorei Laimai Kanopkienei, choreografei Leokadijai Dabužinskaitei.

Kultūros ministerijos premija už gautus svarbiausius tarptautinius apdovanojimus kultūros srityje skirta kūrybinei grupei, 2019 metais Venecijos šiuolaikinio meno bienalėje pelniusiai „Auksinį liūtą“ už Lietuvos nacionaliniame paviljone pristatytą operą-performansą „Saulė ir jūra“: paviljono komisarei Rasai Antanavičiūtei, kuratorei Lucia Pietrouisti, teatro ir kino režisierei, scenografei Rugilei Barzdžiukaitei, rašytojai, dramaturgei Vaivai Grainytei, kompozitorei Linai Lapelytei. Kultūros ministerijos premija už gautus svarbiausius tarptautinius apdovanojimus kultūros srityje taip pat skirta dokumentinio filmo „Laiko tiltai“ kūrėjams, Šanchajaus tarptautiniame kino festivalyje laimėjusiems „Auksinės taurės“ apdovanojimą – kino režisieriams Kristine Briede ir Audriui Stoniui, prodiuseriams Uldžiui Cekuliui, Algimantei Matelienei ir Arūnui Jonui Mateliui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius