Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kultūros ministerijos premija už publicistikos kūrinius įvertintas 15min autorius Andrius Jakučiūnas

Kultūros ministerijoje pirmadienį pasveikinta šių metų Bronio Savukyno premijos laureatė Giedrė Kazlauskaitė bei trijų premijų už publicistinius kūrinius laureatai. Tarp jų – 15min Kultūros rubrikoje publicistiką bei komentarus reguliariai rašantis Andrius Jakučiūnas.
Mindaugas Kvietkauskas ir Andrius Jakučiūnas
Mindaugas Kvietkauskas ir Andrius Jakučiūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Tai apdovanojimai už kultūros ir meno refleksiją, už nuolatinį taiklų vertinimą, už kritinę mintį, kuri seka ne tik kultūros, bet ir visuomenės procesus, už darbą kultūrinėje žiniasklaidoje. Demokratinės visuomenės erdvę sunku įsivaizduoti be nuolatinio forumo, argumentuoto minčių apsikeitimo, jų dėstymo gerbiant pašnekovo nuomonę“, – sakė kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas, sveikindamas laureatus.

Trys kasmetinės premijos skiriamos už reikšmingiausius ir profesionaliausiai sukurtus publicistinius kūrinius, paskelbtus visuomenės informavimo priemonėse kultūros temomis per praėjusius metus. Premijų laureatus išrenka Lietuvos kultūros ir meno taryba.

„Esu labai dėkingas už šią premiją, dėkingas komisijos nariams, dėkingas žiniasklaidos priemonei, kurioje pastaruoju metu dirbu – iš tikrųjų tas formatas, kurį radome 15min, man yra tinkamas ir padėjo augti kaip publicistui. Kiek galėsiu, stengsiuosi dirbti toliau, ačiū jums“, – atsiimdamas premiją sakė A.Jakučiūnas.

Už publicistikos kūrinius taip pat buvo įvertinta kultūros žurnalo „Nemunas“ redaktorė Erika Drungytė bei kultūros leidinio „Literatūra ir menas“ autorė Toma Gudelytė.

B.Savukyno premija įsteigta 2010 m. Kultūros ministerijai bendradarbiaujant su Lietuvių PEN centru. Premija komisijos sprendimu skiriama intelektualiosios eseistikos kūrinių autoriams, kultūros leidinių redaktoriams už vertingą indėlį į kultūros temų sklaidą, kultūros problemų apmąstymą periodiniuose kultūros leidiniuose per pastaruosius penkerius metus.

Šiemet premija įteikta Giedrei Kazlauskaitei už intelektualiąją eseistiką žiniasklaidoje ir įvairiapusę kultūros temų sklaidą leidinyje „Šiaurės Atėnai“.

Laureatai įvertinami finansinėmis premijomis: 4408 eurų (116 BSI) vertės premija skiriama B.Savukyno premijos laimėtojui, 1710 eurų (45 BSI) premija – už publicistikos kūrinius įvertintiems autoriams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius