Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kultūros ministrė: tikiu, kad strategija nebus užrakinta stalčiuje

Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson ketvirtadienį pristatydama strategijos „Kultūra 2030“ projektą sakė besitikinti, kad atėjus naujam ministrui šis dokumentas nebus „užrakintas stalčiuje“.
Liana Ruokytė-Jonsson
Liana Ruokytė-Jonsson / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Aš manau, kad tikrai jis susipažins su dokumentu ir tikrai mes padėsim, kiek galėsim. Suprantu, kad sunku pradėti darbą, kai dokumentas įgavęs savo kūną (...), bet tikiu, kad būsimasis ministras šios strategijos tikrai neužrakins stalčiuje“, – sakė ji.

Anot ministrės, tai – vienas svarbiausių kultūros politikos dokumentų, numatančių gaires, kaip kultūros sritis turėtų pasikeisti iki 2030 metų, taip pat rengiama strategija turėtų tapti pagrindu ruošiamam Kultūros politikos pagrindų įstatymui.

„Jis apibrėžia artimiausių dešimtmečių kultūros srities pokyčių ir jų poveikio Lietuvos gyventojams nuostatų visumą. Tai tarsi mūsų kelrodis kompasas būsimų pertvarkų fone. Tikslas – įtrauki kultūra atvirai visuomenei ir gyventojų gerovei“, – teigė L.Ruokytė-Jonsson.

„Pagal dokumentą rengiamas Kultūros politikos pagrindų įstatymas, kuris numatytas Vyriausybės programoje“, – pridūrė ji.

Pristatytame projekte apibrėžiamos trys pagrindinės kryptys –subalansuota ir integrali kultūros politika, kūrybinga asmenybė ir stiprios tapatybės visuomenė, ekonominę vertę kurianti kultūra.

Rengiant strategijos projektą buvo remtasi užsienio pavyzdžiais ir gerosiomis Lietuvos praktikomis, taip pat buvo atlikta didelės apimties kultūros galimybių studija.

„Kūrybiškumo skatinimas, paslaugų prieinamumo didinimas, paslaugų kokybės didinimas ir kiti dalykai, kurie susiję tiesiogiai su kultūros produkto kūrimu ir vartojimu“, – svarbiausius strategijos prioritetus vardijo ministrė.

Strategijos projektas šiuo metu perduotas derinti Teisingumo, Ūkio ministerijoms, Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai ir Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai (LRT). Tik gavus šių institucijų išvadas, strategija bus teikiama Vyriausybei.

Oficialiai savo darbą ministrė baigia šią savaitę, jos postą perims paskirtasis ministras, literatūrologas Mindaugas Kvietkauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius