Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Menų fabrikas „Loftas“ ieško šokėjų bei aktorių ketverių metų tarptautiniam projektui

Menų fabrikas „Loftas“ tapo vienu iš 14 partnerių Europos Komisijos finansuojamame tarptautiniame šokio ir teatro projekte „People Power Partnership“. Projekto tikslas – šokėjų ir aktorių tobulėjimas, Europos šalių bendradarbiavimas kuriant scenos menų turinį, o svarbiausia – jaunųjų talentų iškilimas tarptautiniame lygmenyje. „Loftas“ skelbia dalyvių registracijos pradžią, kuri truks iki vasario 15 dienos, rašoma pranešime žiniasklaidai.
VSB „Loftas“
VSB „Loftas“ / Organizatorių nuotr.

Europos Komisija antrą kartą skyrė finansavimą Vokietijoje esančiam „Pan.Optikum“ teatrui. Ši parama skirta organizuoti naują tarptautinį šokio ir teatro projektą „People Power Partnership“. Net 14 partnerių iš 11 Europos šalių 2021–2024 metais kurs bendrą, scenos menus (šokį, teatrą, muziką, scenografiją, režisūrą) ir tarptautiškumą puoselėjantį projektą. Jo finalas – 2024-aisias organizuojamas visų projekto dalyvių bendras pasirodymas ir turas po Europą.

Tai yra didžiulė galimybė jauniems, tobulėti norintiems mūsų šalies šokėjams bei aktoriams.

„Tai yra didžiulė galimybė jauniems, tobulėti norintiems mūsų šalies šokėjams bei aktoriams. Kadangi projektas tęsis net ketverius metus, bus proga ne tik užmegzti naujas pažintis ar pakeliauti, tačiau ir tvirtai įsilieti į tarptautinę šokio bei teatro bendruomenę, – sako „Lofto“ strategijos vadovė Živilė Diawara. – Mes, kaip kultūros centras, pradedame skirti vis daugiau dėmesio ne tik muzikai, bet visiems kitiems scenos menams, tad džiaugiamės galėdami įsitraukti į tokio lygio projektą, ir bendradarbiaudami su profesionalais, tapti jo atstovais Vilniuje.“

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ŽIvilė Diawara
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ŽIvilė Diawara

Be Vilniaus, projekte taip pat dalyvauja Portugalijos sostinė Lisabona, Čekijos – Praha, kaimyninė Ryga, Turinas (Italija), trys universitetiniai miestai – Sibiu (Rumunija), Žirona (Ispanija), Freiburgas (Vokietija), taip pat penki miestai, turintys įvairių turizmo bei postindustrinių iššūkių bei skirtingą gyventojų struktūros sudėtį – Helsingioras (Danija), Loulé (Portugalija), Varaždinas (Kroatija), Grimsbis (Anglija) ir Alytus, taip pat atstovaujantis Lietuvą tarptautiniame kontekste.

Pirmosios menų fabriko „Loftas“ organizuojamos atrankos vyks kartu su vertintojais iš kitų šalių partnerių – jos metu bus atrinkti 8 jaunuoliai. Pirmuosius metus jie dirbs su choreografais ir ruoš pasirodymus vietiniu lygiu, po metų – su dalimi partnerių iš kitų šalių. Galiausiai, 2024-aisiais bus kuriamas visų partnerių bendras šokio spektaklis ir vykdomas jo turas po Europą.

Daugiau informacijos – menų fabriko „Loftas“ feisbuke. Plačiau su projektu, partneriais ir pirmaisiais atrinktais dalyviais galite susipažinti projekto „People Power Partnership“ tinklalapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius