Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 10 /16:19

Ministrė atšaukė konkursą į Kultūros paveldo departamento vadovus

Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson atšaukė konkursą ieškant pretendento į Kultūros paveldo departamento (KPD) direktoriaus pareigas. Šis sprendimas esą priimtas siekiant į konkursą pritraukti kuo daugiau aukštos kvalifikacijos specialistų bei „atsižvelgiant į šios kultūros įstaigos svarbą“.
Liana Ruokytė-Jonsson
Liana Ruokytė-Jonsson / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Kultūros ministrės atstovė spaudai Rita Grumadaitė BNS sakė, kad atšaukiamo konkurso metu paraiškas vadovauti departamentui buvo pateikę šeši kandidatai.

„Skelbiant naują konkursą, tikimasi sulaukti daugiau pretendentų, ypač turinčių patirties kultūros ir kultūros paveldo apsaugos srityje“, – rašoma penktadienį Kultūros ministerijos žiniasklaidai išplatintame pranešime.

Ministerijos teigimu, skelbiant konkursą bus peržiūrėti, ir pareigybės aprašyme iš naujo nustatyti, specialieji reikalavimai.

Naują KPD direktoriaus konkursą ministerija žada skelbti šį mėnesį. Jis organizuojamas pasibaigus Dianos Varnaitės, departamentui vadovavusios nuo 2008-ųjų, kadencijai.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Diana Varnaitė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Diana Varnaitė

Liepą paskelbus KPD vadovo paieškas, Seimo opozicija išreiškė nuogąstavimų dėl konkurso reikalavimų – esą jų laikantis institucijai vadovauti gali būti paskirtas visiškai šioje srityje nekompetentingas asmuo. Apie tai pranešė „Lietuvos žinios“.

Kandidatui į pareigas anksčiau buvo kelti šie reikalavimai: privalo turėti aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą išsilavinimą (magistro kvalifikacinį laipsnį) ir ne mažesnę kaip 3 metų vadovaujamojo darbo patirtį.

„Jis taip pat turi būti susipažinęs su Lietuvoje ratifikuotomis kultūros paveldo apsaugos sritį reglamentuojančiomis tarptautinėmis konvencijomis ir kitais tarptautiniais dokumentais, susijusiais su kultūros paveldo apsauga, Europos Sąjungos paveldosauginiais principais ir reikalavimais, tarptautinėmis sutartimis kultūros paveldo apsaugos srityje, Lietuvos teisės aktais, nustatančiais nekilnojamojo kultūros paveldo ir kilnojamųjų kultūros vertybių apsaugą, kitais teisės aktais būtinais įgyvendinat direktoriaus funkcijas“, – rašyta žiniasklaidai išplatintame pranešime.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Kultūros paveldo departamento pastatas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Kultūros paveldo departamento pastatas

KPD vadovas skiriamas 4 metų laikotarpiui.

Šiuo metu KPD vadovo pareigas laikinai eina direktoriaus pavaduotojas Algimantas Degutis.

KPD yra pagrindinė įstaiga, nuo kurios priklauso paveldo apsaugos politikos įgyvendinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius