-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

MO muziejų jau aplankė daugiau nei 50 tūkstančių lankytojų

Nuo spalio vidurio atsidariusiame Modernaus meno centro MO muziejuje skaičiuojama, kad apsilankė daugiau nei 50 tūkstančių lankytojų. Apie tai rašoma muziejaus pranešime žiniasklaidai.
Modernaus meno centro MO spaudos konferencija
MO muziejus / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Duris lankytojams atvėręs MO muziejus, didelio lankytojų skaičiaus sulaukė tiek per atidarymą, tiek po jo. Lankytojus užsukti ir apsilankyti traukia įvairios muziejaus veiklos: parodos, kino seansai, paskaitos, užsiėmimai vaikams, koncertai.

„Džiaugiamės tokiu dideliu susidomėjimu ir lankytojų skaičiumi. Suprantame, kad tai yra pirmoji lankytojų banga, kurie nori būti pirmi ir pamatyti pirmi. Šiuo metu dar itin pagaulus yra paties muziejaus naujumo elementas. Visgi pirmojo mėnesio rezultatai įkvepia toliau stengtis. Taigi siūlysime įvairias parodą lydinčias veiklas bei renginius, kurie papildys MO kalendorių“, – teigia Milda Ivanauskienė, MO muziejaus direktorė.

Lankytojai ne tik nori patys pamatyti MO parodas, tačiau ir daugiau sužinoti. Skaičiuojama, kad MO parengtu multimedijų gidu, kuriuo galima naudotis savo telefone ar planšetėje, pasinaudojo apie 10 tūkstančių lankytojų. Kiti rinkosi gyvas ekskursijas su MO gidais. Jose sudalyvavo per 1 500 lankytojų.

MO muziejus siūlo tris skirtingas edukacines programas: emocinio intelekto lavinimo, užsiėmimų pagal vizualinio mąstymo metodą ir integruotų pamokų edukacijas. Per pirmąjį mėnesį užsiėmimuose sudalyvavo daugiau pusė tūkstančio moksleivių. Didžioji dalis jų yra iš Vilniaus, tačiau taip pat aktyviai registruojasi Klaipėdos, Alytaus, Panevėžio mokyklos.

Šiuo metu muziejuje veikia trys parodos: pirmoji MO paroda „Visas menas – apie mus“, ją pratęsianti fotografijų paroda „Praeinantis kasdienis gyvenimas“ ir lengva bei autoironiška paroda skaitykloje – „Meno Pauzė“. Lapkričio 30 dieną lankytojams pristatyta ir bendra konceptualios skulptūros kūrėjo Nerijaus Ermino ir režisierės, „Vilnius City Opera“ meno vadovės Dalios Ibelhauptaitės instaliacija „Trys veiksmai ir tyla“.

Sekmadieniais muziejuje vyksta užsiėmimai ir renginiai vaikams, o paskutinįjį mėnesio penktadienį MO kviečia lankytojus muziejuje pabūti ilgiau. Šiuose renginiuose vizualųjį meną ir susitikimus bei diskusijas su menininkais pratęsia bei papildo muzikinė programa.

MO muziejus, kurio pastatą suprojektavo architektas Danielis Libeskindas, duris atvėrė 2018 m. spalio 18 d. Iki atidarymo MO muziejus, įkurtas asmenine mokslininkų Danguolės ir Viktoro Butkų iniciatyva, beveik dešimtmetį veikė kaip muziejus be sienų. Jame sukauptą daugiau nei 5000 modernaus ir šiuolaikinio meno kūrinių kolekciją sudaro Lietuvos dailės aukso fondas nuo XX a. 6-ojo dešimtmečio iki šių dienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius