Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

MO muziejus pristato vasaros naujieną – žurnalą „MOgaziną“

Noras puoselėti dialogą su skirtingais žmonių ratais bei taip pakviesti juos atrasti kultūrą paskatino MO muziejų vasaros naujienai – žurnalui „MOgazinui“.
MO žurnalas – MOgazinas
MO žurnalas – MOgazinas / Agnės Papievytės nuotr.

Muziejaus leidžiamas laisvalaikio žurnalas, skirtas smalsiam, norinčiam atrasti ir sužinoti skaitytojui. „MOgazine“ galima sutikti visuomenei žinomus veidus, menininkus, nerti į pokalbius su jais ar lengva forma ir kitu kampu sužinoti daugiau apie šiuo metu parodoje analizuojamas temas.

„MOgazinas“ praplečia šiuo metu eksponuojamos MO muziejaus ir Kauno miesto muziejaus parodos „Kaunas–Vilnius: nuversti kalnus“ temą ir analizuoja, kas kuria šiuos miestus. Limituoto tiražo naujasis MO žurnalas „MOgazinas“ nuo kitos savaitės (nuo liepos 11 dienos) bus nemokamai prieinamas MO parduotuvėje ir įvairiose lankytinose vietose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir netgi Palangoje. Visas vietas, kur galima atrasti „MOgaziną“, galima sužinoti ČIA.

Agnės Papievytės nuotr./MO žurnalas – MOgazinas
Agnės Papievytės nuotr./MO žurnalas – MOgazinas

Menas ir kultūra platesniame kontekste

„Žurnalo idėja kilo iš noro plačiau pasidalyti temomis, kurias nagrinėja muziejaus parodos, paskatinti dar labiau atverti muziejaus duris ir priminti, kad visas menas juk yra apie mus. „MOgazinas“ – tarsi gyvenimo būdo žurnalas, lengva forma supažindinantis su menininkais, kūrėjais, įtraukiant ir viešus, platesnei visuomenės daliai pažįstamus veidus, netikėtas temas bei pokalbius. Tikiu, kad jame kažką sau atras daugelis“, – teigia Milda Ivanauskienė, MO muziejaus vadovė.

Leidinio redaktorė Viktorija Aprimaitė, pristatydama vasaros numerį, priduria: „Šis „MOgazinas“ pasakoja apie mums pažįstamus du didžiausius Lietuvos miestus – Kauną ir Vilnių, Vilnių ir Kauną – bei per juos – ir mūsų istoriją. Jų santykį tyrinėjame šiuo metu veikiančioje MO ir Kauno miesto muziejaus parodoje „Kaunas–Vilnius: nuversti kalnus“, o „MOgazine“ kviečiame į įvairialypę kelionę po šiuos miestus“.

Agnės Papievytės nuotr./MO žurnalas – MOgazinas
Agnės Papievytės nuotr./MO žurnalas – MOgazinas

Kas nugulė į „MOgazino“ puslapius?

„MOgazine“ įvairiais kampais analizuojama, kas kuria miestą. Kauno ir Vilniaus miestų patyrimo rekomendacijomis dalijasi šokėjas ir choreografas Mantas Stabačinskas bei menininkė Neringa Rekašiūtė. Savo mėgstamiausią parodos kūrinį atskleidžia ir, ką jis simbolizuoja bei kokių minčių kelia, pasakoja reklamos specialistė, socialinė aktyvistė ir dainininkė Dovilė Filmanavičiūtė. „MOgazino“ skaitytojai taip pat kviečiami įsitraukti ir atsakyti į klausimus apie Vilnių ir Kauną žurnale integruotoje viktorinoje.

Taip pat žurnalo skaitytojai gali nerti į pasikalbėjimus su menininkais Andriumi Labašausku ir Augustu Serapinu. Kalbant apie besivaržančius Lietuvos didmiesčius, MO muziejaus atstovai norėjo analizuoti ir Ukrainos miestų tapatybę, kultūrą bei jos unikalumą. Taigi „MOgazine“ laukia ir žurnalisto Donato Puslio pokalbis su Ukrainos namų įkūrėju Aleksu Matvejevu ir miesto antropologu Andrejumi Vazyanau.

„MOgazine“ gausu ne tik įtraukiančių pasakojimų: žurnalą papildo ir nuotaikingi piešiniai iš Viliaus Dranseikos piešinių ciklo „Gėris, grožis ir tiesa“ bei nuotraukų ciklas „Ką apie miestą kalba sienos?“.

Agnės Papievytės nuotr./MO žurnalas
Agnės Papievytės nuotr./MO žurnalas

Kur galima rasti „MOgaziną“?

MO muziejaus žurnalas „MOgazinas“ yra nemokamas, bet limituoto tiražo. Jau nuo liepos 11 d. jį atrasti bus galima MO muziejaus parduotuvėje ir įvairiose lankytinose Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Palangos vietose. Visas vietas, kur galima atrasti „MOgaziną“, galima sužinoti ČIA.

Kaip teigia MO atstovai, „MOgazinas“ aktualus bet kuriuo metu, kada jį skaitytojas pasiimtų į rankas. Nepavaldžios laikui yra ir žurnalo temos, ir jo dizainas.

Žurnalo „MOgazinas“ kūrybinė komanda: redaktorė – Viktorija Aprimaitė, kūrybinė agentūra – New!, fotografė – Agnė Papievytė, kalbos redaktorė – Jurgita Jačėnaitė. Projektas iš dalies finansuojamas Vilniaus miesto savivaldybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius