Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Nacionalinis operos ir baleto teatras už 1,4 mln. eurų atsinaujina instrumentus

Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras (LNOBT) baigia atnaujinti instrumentus, jų įsigijimui iki metų pabaigos numatyta 1,4 mln. eurų.
Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras
Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Teatras trečiadienį pranešė, jog šiemet jau įsigijo dešimt prancūziškų „Buffet Crampon“ klarnetų ir keturis vokiečių meistro Horsto Grunerto kontrabosus, po vieną altinį bei bosinį trombonus, bosinį trimitą bei skaitmeninį pianiną, taip pat amerikiečių įmonės „Lyon&Healy“ arfą. Arfos modelis, pasak teatro, buvo taikytas prie jau anksčiau įsigytos, nes tai būtina dėl vienodo skambesio joms grojant koncertuose kartu.

„Tiek daug naujų muzikos instrumentų orkestras nebuvo sulaukęs nuo pat naujųjų rūmų atidarymo pradžios“, – teigiama LNOBT pranešime.

Šįmet LNOBT simfoninio orkestro pūtikai dar sulauks keturių obojų. Taip pat bus atnaujintas beveik visas orkestro mušamųjų ir perkusinių instrumentų arsenalas.

TAIP PAT SKAITYKITE: 15min multimedijos pasakojimas apie Nacionalinį operos ir baleto teatrą

„Kitąmet planuojame atnaujinti fleitų, fagotų, valtornų, trimitų, trombonų grupių muzikos instrumentus“, – teigia LNOBT generalinis direktorius Jonas Sakalauskas.

Naujų muzikos instrumentų įsigijimas finansuojamas iš trimetės tikslinės Kultūros ministerijos programos, kuriai finansuoti buvo numatyta 1,4 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius