Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nepriklausomybės aikštėje Kaune – visa Europa kaip ant delno

Spalvingai Europos dieną atšventė kauniečiai. Nepriklausomybės aikštėje trečiadienį iki pat vakaro miestiečiai ir Kauno svečiai galėjo ne tik pasiklausyti koncerto, tačiau ir pasitikrinti savo žinias.
Kauniečiai šventė Europos dieną.
Kauniečiai šventė Europos dieną.

Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos ir Kauno „Europe Direc“t informacijos centro organizuotoje šventėje nestigo įvairių užduočių, kurios skirtos Europos pažinimui. Buvo siūloma sudėlioti šalių vėliavas, sukti ruletę ir atsakyti į klausimus apie šalį, o žemėlapyje pažymėti Europos šalis.

Į savo stendą kvietė ir Kauno darbo birža, pristačiusi galimybes dirbi Europoje, Vytauto Didžiojo universiteto Menų fakulteto studentai siūlė susirungti orientacinėse varžybose, aplankant istorines Kauno Laisvės alėjos vietas, įvairias veiklas pristatė VšĮ „A.C. Patria“, Kauno buitinių paslaugų ir verslo mokykla, Dailės gimnazija, kitos organizacijos.

Kauniečiai šventė Europos dieną.
Kauniečiai šventė Europos dieną.

Daug dėmesio sulaukė aikštėje ištiestas didžiulis Europos žemėlapis, o pagal organizatorių užuominas šventės dalyviams reikėjo kuo greičiau „atsistoti“ ant šalies, kuriuos užuominą išgirdo.

Šiemet minimi Europos kultūros paveldo metai, tad Europos dienos šventės šūkis – „Kultūros paveldas – istorija apie mus!“.

Renginys buvo skirtas pažinčiai ne tik su Europos Sąjungos institucijomis ir jų teikiamomis paslaugomis, bet ir kultūros paveldu – šventės dalyviai kviečiami atsigręžti į savo praeitį ir prisiminti Europą jungiančias vertybes.

Kauniečiai šventė Europos dieną.
Kauniečiai šventė Europos dieną.

Europos diena švenčiama gegužės 9 dieną, tai – kasmetinė tarptautinė šventė, simbolizuojanti Europos taiką ir vienybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius