Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NKIKIA valdybos pirmininke perrinkta Živilė Diawara: sieks plėtoti finansines priemones

Gegužės 14 dieną įvyko visuotinis Nacionalinės kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacijos (NKIKIA) narių susirinkimas, kurio metu dvejų metų kadencijai buvo išrinkta nauja valdyba, praneša asociacija.
Živilė Diawara
Živilė Diawara / NKIKIA archyvo nuotr.

Naująją NKIKIA valdybą sudaro Lietuvos gretutinių teisių asociacijos AGATA direktorė Agnė Begetė, Lietuvos grafinio dizaino asociacijos valdybos pirmininkas ir Dizaino tarybos prie LR Kultūros ministerijos narys Algirdas Orantas, Lietuvos leidėjų asociacijos direktorė Rūta Elijošaitytė-Kaikarė, asociacijos „Vilniaus kino klasteris“ vadovas Romanas Matulis, Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos direktorius Gediminas Tarasevičius, Vilniaus miesto teatro „Meno ir mokslo laboratorija“ vadovė dr. Rusnė Kregždaitė, urbanistinio šokio teatro „Low Air“ direktorius Laurynas Žakevičius, Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešosios bibliotekos metodininkė viešiesiems ryšiams Indra Drevinskaitė, NKIKIA direktorė Edita Sabalionytė, Socialinės lyderystės asociacijos direktorė Jurgita Bražinskienė ir viešosios įstaigos „Menų fabrikas“ bendrasavininkė Živilė Diawara.

NKIKIA archyvo nuotr./NKIKIA valdybos nariai 2021-2022 m.
NKIKIA archyvo nuotr./NKIKIA valdybos nariai 2021-2022 m.

Gegužės 17 dieną įvyko pirmasis naujos NKIKIA valdybos posėdis, kurio metu valdybos pirmininke antrai kadencijai iš eilės išrinkta Ž.Diawara.

„Labai dėkoju naujajai valdybai už man išreikštą pasitikėjimą, – po NKIKIA valdybos pirmininkės rinkimų įspūdžiais dalijosi Ž.Diawara. – Antrąją savo pirmininkavimo kadenciją ir toliau sieksiu, kad kūrybinės ir kultūrinės industrijos Lietuvoje būtų laikomos prioritetu valstybiniu lygiu, kad būtų gerinamos sąlygos šio sektoriaus augimui, kad valstybinėms institucijoms sprendžiant šiam sektoriui svarbius klausimus į sprendimų priėmimo procesą būtų įtraukiami ir sektoriaus atstovai.

Ypač daug dėmesio planuoju teikti kūrybinių ir kultūrinių industrijų sektoriui skirtų finansinių priemonių ir galimybių plėtojimui kultūros ekonomikos, kultūrinio turizmo, skaitmenizavimo ir inovacijų srityse.

Viena pagrindinių NKIKIA misijų laikau kūrybinių ir kultūrinių industrijų sektoriaus suvienijimą ir šio sektoriaus atstovų tinklaveikos skatinimą. Taip pat norėčiau, kad NKIKIA vaidintų reikšmingą vaidmenį Lietuvos kūrybinių ir kultūrinių industrijų sektoriaus atstovų kompetencijų auginime ir žinių apsikeitime. Atstovaudama kūrybinių ir kultūrinių industrijų sektoriaus interesams valstybiniu lygiu, ypač daug dėmesio planuoju teikti kūrybinių ir kultūrinių industrijų sektoriui skirtų finansinių priemonių ir galimybių plėtojimui kultūros ekonomikos, kultūrinio turizmo, skaitmenizavimo ir inovacijų srityse“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius