Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

P.Cvirkos paminklas iš sostinės galėtų būti perkeltas į Jurbarko rajoną

Sostinės politikams vis garsiau kalbant apie planus iš Vilniaus centro iškelti Petro Cvirkos paminklą, apie galimybę jį priglausti užsimena rašytojo gimtojo krašto gyventojai. Skulptūrą jie matytų stovinčią šalia P.Cvirkos memorialinės sodybos Klangiuose Jurbarko rajone, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.
Paminklas P.Cvirkai šiemet priežiūros nesulauks
Paminklas P.Cvirkai šiemet priežiūros nesulauks / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus pažadas rimtai pasvarstyti, ar sostinės centre reikalingas paminklas rašytojui P.Cvirkai, sukėlė naują diskusijų bangą. Miesto vadovas, prieš pustrečių metų nuo Žaliojo tilto nukėlęs keturias sovietmečio skulptūras, sulaukė padrąsinimų tęsti šią veiklą ir neapsiriboti tik P.Cvirkos paminklu.

Jurbarko rajono meras Skirmantas Mockevičius „Lietuvos žinioms" svarstė, kad „(...) jei toks sprendimas būtų priimtas (nukelti paminklą – red.), kaip vienas perkėlimo variantų galėtų būti P.Cvirkos memorialinė sodyba, iš kur rašytojas kilęs“.

Meras teigė neturintis žinių, kad vietos gyventojai kraštiečio atžvilgiu būtų nusiteikę priešiškai. Panašiai svarstė ir Klangių seniūnaitė Rita Petrauskienė. P.Cvirkos memorialinės sodybos prižiūrėtoja, rašytojo dukterėčia Kristina Ragaliauskienė tikino, kad su džiaugsmu priimtų Vilniui nereikalingą dėdės paminklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius