-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paryžiuje Milo Venerai buvo pagaminti rankų protezai

Prancūzijos sostinėje antradienį organizacija „Handicap International“ surengė kampaniją, per kurią Milo Venerai, antikinės graikų deivės berankei skulptūrai, buvo padovanoti du trimačiais spausdintuvais pagaminti rankų protezai. Akcija vyko Luvro metropoliteno stotelėje, visai prie muziejaus, kuriame eksponuojamas garsiosios Milo Veneros originalas. 
Milo Venera
Milo Venera / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jos organizatorių tikslas – skatinti naudoti greitai pagaminamus, nors dažnai brangesnius trimačiais spausdintuvais išlietus protezus, kurie puikiai gali pakeisti tradicinius.

Protezai buvo pritaikyti ir kitoms Paryžiuje esančioms skulptūroms, – kelios jų yra netoliese esančiuose Tiuilri soduose.

Ši akcija – labdaros kampanijos #BodyCantWait dalis. Ši iniciatyva jau padėjo „spausdintais“ protezais aprūpinti 19 žmonių Toge, Sirijoje ir Madagaskare. Tikimasi, kad netrukus juos gaus dar daugiau nei 100 žmonių Indijoje.

Pasak „Handicap International“, dirbtinių galūnių visame pasaulyje norėtų maždaug 100 mln. žmonių.

„Mes norime perkelti tai į kitą lygmenį, atvežti juos (protezus) į daugiau šalių ir aprūpinti daugiau žmonių“, – sakė „Handicap International“ Prancūzijos skyriaus vadovas Xavier de Crestas.

Jis gyrė organizacijos iniciatyvą propaguoti trimačiais spausdintuvais pagamintus protezus, kadangi juos lengviau pagaminti, ypač besivystančiose šalyse.

„Iki trimačių spausdintuvų reikėdavo pagaminti bigės gipsinę formą, taisyti ją keturis ar penkis kartus, apgaubti plastiku. Tam reikėdavo apmokytų profesionalų ir daugybės įrangos“, – sakė X.de Crestas.

„Dabar nedidelis spausdintuvas gali išmatuoti tą bigę ir perduoti matavimus specialiai protezavimo programai, o tada – trimačiam spausdintuvui. Taip galima sutaupyti laiko ir tai yra praktiškiau, ypač kai dirbame tokiose konflikto zonose kaip Sirija“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius