Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patvirtinta Kultūros tarptautiškumo politikos koncepcija

Įgyvendinant Vyriausybės programą, patvirtinta Kultūros tarptautiškumo politikos koncepcija, skirta apibrėžti šios politikos tikslą, uždavinius, principus, laukiamus šios politikos rezultatus, rekomenduoti vertinimo rodiklius bei nustatyti integruoto koordinavimo modelį su kitomis politikos sritimis, rašoma Kultūros ministerijos pranešime žiniasklaidai.
Kultūros ministerija
Kultūros ministerija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Keliami kultūros tarptautiškumo politikos uždaviniai – pirma, skatinti kūrėjų ir kultūros srities specialistų tarptautinį mobilumą; antra, sudaryti sąlygas Lietuvos ir užsienio kultūros organizacijų bendradarbiavimui – kultūros sklaidai, mainams, bendrai veiklai su užsienio partneriais; trečia, tikslingai tarptautiniu mastu pristatyti kultūros ir kūrybinį potencialą. Šių uždavinių įgyvendinimas turėtų prisidėti prie kūrėjų ir kultūros srities specialistų profesinės kompetencijos tobulinimo, auditorijų plėtros, taip pat ir skaitmeninėje erdvėje, kultūros ir kūrybinio potencialo žinomumo ir autoriteto stiprinimo tarptautiniu mastu. Kryptingesnis kultūros tarptautiškumo politikos nuostatų įgyvendinimas turėtų paskatinti kūrybinių produktų ir kultūros paslaugų įvairovę ir konkurencingumą, prisidėti prie atviros ir dinamiškos, gebančios veikti nuolat kintančiame pasaulyje visuomenės kūrimo.

Dokumente greta kultūrinių yra apibrėžiamos ir socialinės, ekonominės, diplomatinės kultūros tarptautiškumo vertės, kurių tolygus plėtojimas ir jų sąsajų integruotas koordinavimas su Užsienio reikalų ministerija, Ekonomikos ir inovacijų ministerija bei Vyriausybės kanceliarija turėtų padėti efektyviau panaudoti kultūros ir kūrybinį potencialą valstybės užsienio bei ekonomikos ir inovacijų politikos srityse.

Kultūros tarptautiškumo politikos koncepcijos nuostatos įgyvendinamos naujuose rengiamuose kultūros srities strateginiuose dokumentuose, kultūros ministro valdymo sričių įstaigų, įstaigų prie Kultūros ministerijos strateginiuose ir Kultūros ministerijai pavaldžių biudžetinių įstaigų metiniuose veiklos planuose, kultūros atašė veiklą reglamentuojančiuose dokumentuose.

Su visu dokumentu galite susipažinti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius