Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmąjį Rockefellerio meno kolekcijos aukciono vakarą surinkta 646 mln. dolerių

Milijardieriaus Davido Rockefellerio sukauptos meno kolekcijos, kurioje yra Pablo Picasso, Claude'o Monet ir Georgios O'Keeffe darbų, aukcione pirmąjį vakarą buvo surinkta daugiau kaip 646 mln. dolerių (544,2 mln. eurų).
C. Monet „Vandens lelijos“
C. Monet „Vandens lelijos“ / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Aukcionas Menas

Tarp antradienį surengto „Christie's“ aukciono pagrindinių akcentų buvo 1905 metų P. Picasso paveikslas „Mergaitė su gėlių krepšeliu“, nupirktas už 115 mln. dolerių (96,9 mln. eurų). Tai antra pagal dydį suma, aukcionuose sumokėta už šio dailininko darbus.

C. Monet ir Henri Matisse'o paveikslai taip pat buvo nupirkti už rekordines šiems menininkams sumas. Paveikslas iš C. Monet ciklo „Vandens lelijos“, užbaigtas kažkuriuo metu nuo 1914 iki 1917 metų, buvo parduotas už rekordinę 84,6 mln. dolerių (71,2 mln. eurų) sumą, o H. Matisse'o „Atsilošusi odaliska su magnolijomis“ – už rekordinius 80,7 mln. dolerių (68 mln. eurų).

„Christie's“ nurodo, kad pajamos bus paskirstytos virtinei labdaros organizacijų, kurias rėmė D. Rockefelleris ir jo žmona Peggy.

D. Rockefelleris buvo paskutinis gyvas naftos kompanijos „Standard Oil“ įkūrėjo Johno D. Rockefellerio vaikaitis. Jis mirė 2017-ųjų kovą, būdamas 101 metų.

Jis ir Peggy buvo susituokę ilgiau kaip 50 metų. Ji mirė 1996-aisiais.

Pora sukaupė didžiulę meno, baldų, keramikos, skulptūrų ir puošmenų kolekciją. Joje taip pat yra daiktų, kuriuos paliko ankstesnės Rockefellerių kartos.

Antradienį vakare buvo pardavinėjami daugiausia XIX ir XX amžių meno kūriniai, taip pat įskaitant Paulio Gauguino ir Georges'o Seurat darbus.

Amerikos meno kūrinių aukcionas įvyks trečiadienį vakare. Jo metu bus galima įsigyti Willemo de Kooningo, Edwardo Hopperio ir Johno Singerio Sargento darbų.

Vėliau „Christie's“ taip pat pardavinės baldus, keramiką ir puošmenas, o interneto aukcionui bus pasiūlyta asmeninių suvenyrų, lempų ir valgomųjų reikmenų.

Tarp ypatingų daiktų bus porceliano deserto servizas, kurį į tremtį buvo pasiėmęs Prancūzijos imperatorius Napoleonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius