Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Politikės siekis ištirti Tauragės kultūrą atsieis 10 tūkst. eurų

Tauragės kultūros padangėje šviečia permainos – kokios naudos jos atneš? Savivaldybės tarybos narė Rima Bandzinaitė-Latožienė raštu kreipėsi į merą, savivaldybės administracijos direktorių ir Finansų skyrių prašydama šių metų biudžete numatyti 10 tūkstančių eurų Tauragės miesto kultūros plėtros galimybių studijai atlikti. Šios studijos esą prireikė, nes Tauragė sieks tapti šalies kultūros sostine. Tačiau politikės prašymas apaugo gandais – teigiama, kad tikrosios jo priežastys visai kitokios.
Tarybos narė Rima Bandzinaitė-Latožienė atmeta, kad taikosi į Kultūros centro direktoriaus postą
Tarybos narė Rima Bandzinaitė-Latožienė atmeta, kad taikosi į Kultūros centro direktoriaus postą / Raimondos Alysienės nuotr.

Prieš pat Naujuosius tarybos narė Rima Bandzinaitė-Latožienė Tauragės merui Sigitui Mičiuliui, savivaldybės administracijos direktoriui Modestui Petraičiui ir Finansų skyriaus vedėjai Irmai Jurkšienei išsiuntė pasiūlymą, kuriuo prašo formuojant 2018 metų rajono biudžetą numatyti 10 tūkstančių eurų Tauragės miesto kultūros plėtros galimybių studijai atlikti. Savo siūlyme politikė teigia, kad atlikus šią studiją „būtų išanalizuota Tauragės kultūros sektoriaus situacija ir pateikti pasiūlymai (10-ties metų periodui) dėl sektoriaus plėtros prioritetų ir priemonių“. Be to, tarybos narė siūlo patvirtinti meno kūrėjų ir meno kolektyvų, pasiekusių aukštų rezultatų kultūros ir meno srityse, premijavimo tvarką.

Politikei rajono „galvoms“ suraičius tokį raštą, netruko pasklisti gandai, kad R.Bandzinaitė-Latožienė siekia patraukti iš posto Kultūros centro vadovą Virginijų Bartušį ir sėsti į jo vietą. Esą ir ji, ir jos vyras, Tauragės radijo vadovas Valdas Latoža, intensyviai domisi Kultūros centro veikla, finansiniais dokumentais, o pati R.Bandzinaitė-Latožienė ieško darbo Kultūros centre. Neoficialiai teigiama, kad už biudžeto lėšas atlikta studija reikalinga būsimai Kultūros centro pertvarkai, esą gali būti įvesta nauja kultūros darbuotojų darbo apmokėjimo sistema, panašiai, kaip siūloma rengiant Tauragės rajono sporto strategiją – kultūros darbuotojams esą bus apmokama ne už etatą, o tik už projektinę veiklą.

Savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Irma Jurkšienė, paklausta, ar į 2018 metų rajono biudžeto projektą įtraukta R.Bandzinaitės-Latožienės siūloma suma kultūros plėtros galimybių studijai atlikti, patvirtino, kad taip. Biudžeto projektą dar svarstys mero pirmininkaujama komisija.

Savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkas Juozas Kniukšta apie savo kolegės partietės prašymą sako negirdėjęs. Tačiau, pasak J.Kniukštos, jei toks yra, jis greičiausiai bus svarstomas kitą savaitę, kai tarybos nariai rinksis į komitetų posėdžius. J.Kniukšta mano, kad pokyčių kultūros srityje Tauragei, žinoma, reikia, tačiau kokie jie turėtų būti, kol kas atsakyti negalintis. Vis dėlto politikas sako, kad Tauragės kultūros darbuotojai dirba gerai, juolab, kai jų atlyginimai menki. O jei ir kyla šioje srityje kokių nesusipratimų, tai labiau esanti personalijų, ne prastos sistemos problema.

Ką apie politikų planus mano Kultūros centro direktorius Virginijus Bartušis? Jis taip pat tikina R.Bandzinaitės-Latožienės rašto, skirto merui, nematęs, tačiau apie jį žinąs.

„Kol nemačiau, komentuoti negaliu“, – patikino V.Bartušis.

Paklaustas, ar politikė prašėsi priimama dirbti į Kultūros centrą, V.Bartušis tiksliai neatsakė. Jo teigimu, jokių sutarčių su ja nepasirašyta, tačiau patvirtino, kad įstaigos Taurų skyriuje artimiausiu metu prireiks naujo darbuotojo.

R.Bandzinaitė-Latožienė „Tauragės kurjerio“ paklausta, kodėl, jos nuomone, Tauragei prireikė atlikti kultūros plėtros galimybių studiją, patikino, kad ji reikalinga, nes Tauragė sieks tapti Lietuvos kultūros sostine. Politikės teigimu, tokias studijas kitos savivaldybės turi.

– Manau, kad Tauragė tikrai privalo, na, tiksliau, nusipelnė galbūt būti Lietuvos kultūros sostine. Tikrai negalvoju apie tai, kad Kultūros centre kažkas negerai ar kultūros darbuotojai dirba blogai. Jokiu būdu. Teikdami paraišką tapti kultūros sostine, mes turime išsianalizuoti, kur mūsų stipriosios pusės, ką mes norime parodyti Lietuvai, – sakė tarybos narė.

Paraišką tapti kultūros sostine, pasak R.Bandzinaitės-Latožienės, gali tekti teikti jau šiemet.

Politikė patvirtino, kad dairosi darbo Kultūros centre, esą tokia galimybė būtų, mat Taurų kultūros skyriuje vaiko auginimo atostogų planuoja išeiti viena darbuotoja, tačiau neigia, kad taikosi į Kultūros centro direktoriaus pareigas, nors tokias kalbas tikina girdinti.

„Tai jau sena informacija. Tokia situacija yra kiekvieną kartą, kai aš apsilankau Kultūros centre, ko aš ten beeičiau. Žinojau, kad šitas raštas sulauks tokios reakcijos. Nepretenduoju užimti direktoriaus pareigų Kultūros centre, mano vyras tokių planų irgi neturi“, – sakė R.Bandzinaitė-Latožienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius