-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pradėtas paminklo Adolfui Ramanauskui-Vanagui idėjų vertinimas

Premjero sudaryta darbo grupė, kuriai pavesta koordinuoti Adolfo Ramanausko-Vanago, Laisvės Kovos Sąjūdžio Tarybos 1949 m. vasario 16 d. deklaracijos signataro, Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio ginkluotųjų pajėgų vado, nuo 1953 m. – aukščiausiojo Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio ir dėl nepriklausomybės kovojančios Lietuvos pareigūno, kapavietės Antakalnio kapinėse Vilniuje sutvarkymo klausimus. Vyriausybės kanclerio pirmojo pavaduotojo Deivido Matulionio vadovaujama komisija koordinavo antkapinio paminklo konkurso sąlygų rengimą, buvo paskelbtas viešųjų pirkimų konkursas, rašoma Vyriausybės pranešime.
Adolfas Ramanauskas-Vanagas
Adolfas Ramanauskas-Vanagas / wikimedia.org nuotr.

„Šiandien paaiškėjo, kad šiame premjero inicijuotame konkurse dalyvauja net keliolika menininkų. Toks jų aktyvumas maloniai nustebino ir sujaudino, nes tai rodo, kad mūsų menininkams svarbus patriotizmas, pasididžiavimo mūsų pokario laisvės kovomis jausmas. Manau, kad kitą savaitę šie darbai bus pristatyti visuomenei. Sveikintina, kad skulptoriai pateikė ne tik grafinę medžiagą, aprašymus, bet ir siūlomų paminklų maketus. Todėl komisija turės plačių pasirinkimo galimybių ir esu tikras, kad mums pavyks išrinkti geriausią idėją, o paminklas ir antkapis Adolfui Ramanauskui-Vanagui Antakalnio kapinėse Vilniuje bus pastatytas laiku – iki 2020 metų vasaros“, – sako D.Matulionis.

Vertinimo komisija, kurią sudaro kultūros, meno, atsakingų institucijų atstovai, įvertins pateiktus projektus ir išrinks nugalėtoją, atsižvelgdami į paminklo idėjinių ir plastinių sprendinių meninę kokybę, meninės idėjos autentiškumą, išraiškos priemonių ir reikšmių tikslingumą. Taip pat bus vertinamas kontekstas – paminklo ir antkapio ansamblio dermė su Lietuvos valstybės vadovų laidojimo vietoje esančia kapaviete.

Tris prizines vietas užėmusiems konkurso laimėtojams bus skiriamos premijos: pirmosios vietos laimėtojui – 2 000, antrosios – 1 500, trečiosios – 1 000 eurų.

Ramanausko-Vanago palaikai 2018 metais rasti Antakalnio Našlaičių kapinėse ir tų pačių metų spalio 6 d. palaidoti Antakalnio kapinėse, valstybės vadovų panteone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius