-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prancūzijoje įvyks Lietuvos kultūros sezonas

Lietuva 2024 m. ketina surengti kultūros sezoną Prancūzijoje, kuriuo bus siekiama supažindinti šios šalies visuomenę su Lietuvos profesionaliuoju menu ir kultūra, skatinti kultūrinį bendradarbiavimą ir stiprinti abiejų valstybių ryšius, rašoma kultūros ministerijos pranešime spaudai.
Lietuvos, Prancūzijos vėliava
Lietuvos, Prancūzijos vėliava / 123RF.com nuotr.

Dėl Lietuvos kultūros sezono buvo sutarta pernai lapkritį oficialiame Prezidento Gitano Nausėdos susitikime su Prancūzijos Prezidentu Emmanueliu Macronu.

„Lietuvos kultūros sezonas plačiai nuskambės itin gilias ir senas kultūrines tradicijas turinčioje Prancūzijoje. Tai – svarus tiek mūsų kultūros ir meno atstovų, tiek kultūrinės diplomatijos įvertinimas. Dabar mūsų laukia intensyvus, bet nepaprastai įdomus ir prasmingas pasiruošimo etapas. Tikiu, kad bendromis pastangomis 2024 m. Lietuvos kultūros sezonas Prancūzijoje taps išskirtiniu įvykiu, pratęsiančiu abiejų šalių kultūrinio bendradarbiavimo tradicijas“, – sako Lietuvos kultūros ministras Simonas Kairys.

Kultūros ministerija jau pradėjo ruoštis projekto įgyvendinimui – formuojama tarpinstitucinė darbo grupė, kuri išgrynins Lietuvos kultūros sezono koncepciją ir projekto programos gaires, koordinuos organizacinius klausimus. Lietuvos kultūros institutas šiuo metu vykdo konsultacijas su kultūros sektoriumi – jo atstovai kviečiami pasidalyti nuomone apie tai, kokias temas būtų aktualu ir prasminga plėtoti.

Lietuvos kultūros sezono Prancūzijoje programa padės įgyvendinti 2020 m. Prezidentui E. Macronui viešint Lietuvoje pasirašytame Lietuvos ir Prancūzijos strateginės partnerystės plane numatytus bendradarbiavimo siekius daug platesniu ir reikšmingesniu mastu. Lietuvą ir Prancūziją sieja istorinės ir kultūrinės sąsajos, abi valstybės puoselėja bendrą vieningos Europos ateities viziją, paremtą aplinkosauga, inovacijomis, švietimu, mokslo tyrimais ir kultūra.

Kitų šalių kultūros sezonų organizavimas Prancūzijoje turi gilias tradicijas. Kultūros sezono metu šaliai skiriamas išskirtinis dėmesys, o kultūriniai renginiai vyksta ne tik sostinėje, bet ir didesniuose šios valstybės miestuose. Lietuvos kultūros sezono programa bus įgyvendinama bendradarbiaujant su Prancūzijos Respublikos kultūros ministerija, Prancūzų institutu Paryžiuje bei Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius