-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos meno muziejus sužinojo, kad pusė jo kolekcijos yra klastotės

Vienas pietų Prancūzijoje veikiantis meno muziejus sužinojo, jog daugiau nei pusė jo kolekcijos yra klastotės, o vietos meras sekmadienį tai pavadino „katastrofa“ regionui.
Etienne'o Terruso muziejus
Etienne'o Terruso muziejus / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Muziejus Menas

Šalia Perpinjano esančiame 8 tūkst. gyventojų turinčiame Elno miestelyje veikiantis Etienne'o Terruso muziejus, skirtas šio 1857 metais gimusio ir 1922 metais mirusio vietos tapytojo darbams, penktadienį buvo vėl atidarytas po didelės renovacijos.

Tačiau vienas meno istorikas, pakviestas reorganizuoti muziejaus kolekcijos, įstaigai neseniai įsigijus maždaug 80 paveikslų, nustatė, kad beveik 60 proc. visų jos turimų kūrinių yra klastotės.

„Etienne'as Terrusas buvo didis Elno tapytojas. Jis buvo šios bendruomenės dalis, jis buvo mūsų tapytojas“, – penktadienį sakė meras Yves'as Barniolis.

„Žinoti, kad žmonės lankėsi muziejuje ir matė kolekciją, kurios dauguma yra klastotės, yra blogai. Tai katastrofa šiam municipalitetui“, – pridūrė jis.

Klastotes atpažinęs Ericas Forcada sakė iškart pamatęs, kad dauguma darbų yra netikri. „Ant vieno paveikslo parašas rašalu nusivalė, kai perbraukiau savo balta pirštine“, – sakė jis.

E.Forcada pranešė regiono kultūros atašė ir paprašė ekspertų komisijos susitikimo jo išvadoms patvirtinti.

Iš 140 kolekcijos darbų 82 yra klastotės. Elno meras Y. Barniolis tvirtino, kad tyrimas tęsis, kol kaltininkai bus surasti. „Mes nepasiduodame“, – sakė jis.

Pasak E. Forcados, prieš skandalą už E. Terruso paveikslus buvo galima gauti iki 15 tūkst. eurų, o už piešinius ir akvareles – iki 2 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius