Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš uždengiant skulptūrą „Mūzų šventė“ – galimybė su ja įsiamžinti

Kitą savaitę virš pagrindinio Lietuvos nacionalinio dramos teatro (LNDT) Stanislovo Kuzmos skulptūra „Mūzų šventė“, siekiant ją apsaugoti per rekonstrukciją, bus uždengta.
Lietuvos teatralai suabejojo Kultūros ministro kompetencija ir reikalauja jo atsistatydinimo
LNDT / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kadangi ši skulptūra yra labai mėgstama Vilniaus turistų ir gyventojų (tai ne tik teatro, bet ir viso miesto simbolis) ir labai dažnai fotografuojama, teatras sudaro išskirtines sąlygas įsiamžinti prie mūzų prieš prasidėsiančius darbus.

Ketvirtadienį, rugsėjo 13 dieną, nuo 12 iki 16 val., prie pagrindinio LNDT įėjimo veiks keltuvas, visus norinčius kelsiantis arčiau mūzų. Gražių asmenukių norintys praeiviai dėl saugumo keltuve turės užsidėti šalmus, o po to jau teliks pasirinkti geriausią rakursą nuotraukai“, – rašoma antradienį žiniasklaidai išplatintame pranešime.

Nuo rugsėjo 17 dienos aplink skulptūrą bus pradėtos montuoti apsauginės konstrukcijos, o rugsėjo 20 dieną ji bus visiškai paslėpta nuo visuomenės akių. Tą dieną teatro prieigose planuojama organizuoti spaudos konferenciją, per kurią bus pristatyta būsima pastato rekonstrukcija ir LNDT spektaklių gastrolės po Lietuvą bei užsienį.

Per rekonstrukciją LNDT Didžiosios salės spektakliai bus rodomi kitose erdvėse Vilniuje ir kituose miestuose, o Mažoji salė veiks iki metų pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius