-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų ambasada Šveicarijoje grasina laikraščiui, nes jis publikavo V.Putino karikatūrą

Rusijos ambasada Šveicarijoje išreiškė pasipiktinimą, mat šios šalies laikraštis „Neue Zürcher Zeitung“ išspausdino Vladimiro Putino karikatūrą. Joje šalies vadovui nupiešta klouno nosis ir vaivorykštė. Rusų pareigūnai supyko, nes taip V.Putinas siejamas su LGBTQ bei jam „klijuojama karo nusikaltėlio etiketė“.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

15min primena, kad naktį iš vasario 23-osios į 24-ąją V.Putinas įsiveržė į Ukrainą ir pradėjo ten karą. Agresija prasidėjo apšaudymais, o ryte Ukrainos sieną kirto Rusijos tankai.

Dėl nuotraukos paviešinimo Rusijos ambasada laikraščiui pradėjo grasinti teismu, pranešė „New York Post“. Nuotrauką galima pamatyti čia.

Rusijos ambasados Šveicarijoje interneto svetainėje paskelbtame laiške, adresuotame Ciuricho laikraščio vyriausiajam redaktoriui Erikui Gujerui, rašoma: „Esame nepaprastai pasipiktinę dėl įžeidžiančios karikatūros, kurioje pavaizduotas Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, paskelbimo.“

„Jei kalbame apie klounadą, būtų kur kas tikslingiau apie šią temą pakalbėti ukrainiečių komiko V.Zelenskio netolimos praeities kontekste“, – „nepaprastai pasipiktinusi“ teigė ambasada.

Toliau laiške rašoma: „Akivaizdu, kad ne visiems Vakaruose, kur LGBT bendruomenės idėjos aktyviai ir prievarta propaguojamos nuo mokyklos suolo, tai patinka. Išsireiškimas „karo nusikaltėlis“ taip pat yra nepagrįstas tiesioginis įžeidimas.“

Laiško pabaigoje nurodoma į Šveicarijos įstatymus dėl šmeižto ir teigiama, kad pareigūnai „pasilieka teisę... kreiptis į Šveicarijos teisėsaugos institucijas“ dėl V.Putino klouno atvaizdo.

Straipsnis, kurį „New York Post“ ir perspausdino, pavadintas „Tarp superherojų ir blogiečių: memų galia kare Ukrainoje“ (angl. „Between Superheroes and Villains: The Power of Memes in the Ukraine War“).

Jame vaizduojamas Ukrainos prezidentas V.Zelenskis, vilkintis kostiumą, panašų į Kapitono Amerikos, bei mosuojantis skydu. Tuo metu šalia esanti V.Putino nuotrauka yra su klouno nosimi bei spalvotai nudažytu veidu. Anksčiau nuotrauka buvo išplatinta „Twitter“ tinkle su grotažyme #PutinWarCriminal.

Laikraštis „Neue Zürcher Zeitung“ ir Rusijos ambasada Šveicarijoje kol kas nekomentuoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius