Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Stasiui Eidrigevičiui įteiktas aukščiausias Kultūros ministerijos apdovanojimas

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas tapytojui, grafikui, iliustratoriui Stasiui Eidrigevičiui šiandien įteikė aukščiausią Kultūros ministerijos skiriamą apdovanojimą – garbės ženklą „Nešk savo šviesą ir tikėk“. Pasak kultūros ministro, turbūt niekada nėra per maža įvertinti S.Eidrigevičiaus kūrybą, nes šis įvairiapusis menininkas atlieka didžiulius darbus mūsų kultūrai, jos sklaidai visame pasaulyje.
Stasiui Eidrigevičiui įteiktas garbės ženkas „Nešk savo šviesą ir tikėk“
Stasiui Eidrigevičiui įteiktas garbės ženkas „Nešk savo šviesą ir tikėk“ / Kultūros ministerijos nuotr.

„Stasys Eidrigevičius yra tas žmogus-tiltas, per kurį eina daugybė ryšių su mums gretima lenkų kultūra, jos nuolatiniu gyvybės rimtu, su be galo plačiais pasaulio kontekstais. Šis apdovanojimas – simbolinis menininko kūrybos turinio, laikysenos, atsidavimo įvertinimas. Kartais nelengva suprasti, iš kur Stasio Eidrigevičiaus darbuose sklinda šviesa, kas yra jos šaltinis. Pastebėjau, kad šio menininko kuriamų personažų akyse dažniausiai spindi šviesos taškelis. Greičiausiai tai šviesa iš vidaus, ta savoji šviesa“, – pranešime cituojamas ministras M.Kvietkauskas.

Lenkijoje gyvenantis menininkas atvyko į Kultūros ministeriją atsiimti rugsėjo mėnesį jam skirto apdovanojimo už daugiasluoksnę kūrybą, išsiskiriančią savitu metaforų prisotintu meniniu braižu ir žaismingu, įtraukiančiu meninės minties pasauliu.

Kultūros ministerijos tradiciniai apdovanojimai „Nešk savo šviesą ir tikėk“ yra padėka už daugelio metų darbą kultūros ir meno srityje, už kūrybą ir jos sklaidą.

S.Eidrigevičius – Lietuvoje ir pasaulyje žinomas kaip tūkstančių piešinių, šimtų tapybos darbų, ekslibrisų, miniatiūrų, pastelių, koliažų, plakatų, knygų iliustracijų, įvairių žanrų fotografijų, taip pat skulptūrų, instaliacijų, performansų, teatro spektaklių ir straipsnių kultūros spaudoje autorius. Jo kūryba įvertinta 35 svarbiais tarptautiniais apdovanojimais.

Menininko kūrinių yra Lietuvos ir Lenkijos muziejuose, Britų muziejuje Londone, Modernaus meno muziejuje Niujorke, Nacionalinėje bibliotekoje Vašingtone, Vatikano muziejuje, Tokijo kūrybos galerijoje, privačiose kolekcijose Lietuvoje ir užsienyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius