-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šv.Kristoforo kamerinio orkestro meno vadovo batuta – naujo dirigento rankose

Vilniaus miesto savivaldybės Šv.Kristoforo kamerinis orkestras Naujuosius metus pradeda svarbiais pokyčiais – jo įkūrėją, ilgametį kolektyvo meno vadovą ir vyriausiąjį dirigentą Donatą Katkų šiose pareigose pakeitė vienas ryškiausių šalies jaunosios kartos batutos meistrų Modestas Barkauskas. Iškilminga dirigento lazdelės perdavimo ceremonija ir šventinis orkestro ir solistų koncertas vyko Naujųjų metų išvakarėse, Šv.Kotrynos bažnyčioje.
Batutos perdavimas
Batutos perdavimas / Ryčio Šeškaičio nuotr.

Viena charizmatiškiausių akademinės muzikos scenos asmenybių, dirigentas, altininkas, muzikologas, maestro D.Katkus ne tik ilgus metus vadovavo stilistine įvairove ir profesionalumu žavinčiam Šv.Kristoforo kameriniam orkestrui, bet ir buvo jo subūrimo iniciatorius. Daugiau nei dvidešimt metų maestro vadovaujamas kolektyvas tapo ne tik vienu svarbiausių sostinės meno reprezentatų, bet ir pagrindiniu naujosios lietuvių muzikos interpretatoriumi. „Šv.Kristoforo kamerinis orkestras – Lietuvos kompozitorių draugas“, – kartą yra sakęs kompozitorius Osvaldas Balakauskas.

Maestro Šv. Kristoforo kamerinio orkestro meno vadovo pareigose keičiantis M.Barkauskas jau kurį laiką buvo antruoju orkestro dirigentu. Muzikas patirties sėmėsi iš profesoriaus Juozo Domarko, tobulinosi pas žymius specialistus užsienyje, o šiandien jį diriguojant galime girdėti svarbiausiose šalies salėse, dirbant su geriausiais kolektyvais. Be to, M.Barkauskas savo patirtimi jau dalijasi ir su augančia dirigentų karta – jis yra Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytojas.

„Orkestrui labai pasisekė, kad toliau jam vadovaus toks talentingas ir veržlus dirigentas. Nežinau, ar girdėjote, tačiau visai neseniai jis parsivežė bronzinę batutą iš prestižinio konkurso Katovicuose. Žinote, būna, konkursuose varžosi keli šimtai smuikininkų, o čia – keli šimtai dirigentų! Tarp jų mūsų Modestas tapo lauretu, taigi mums išties nepaprastai pasisekė“, – šventinio vakaro metu kalbėjo pats D.Katkus. Maestro, be abejonės, orkestro veiklos neapleis – jis kaip garbės dirigentas dar ne kartą sugrįš prie pulto, savo gaiviomis idėjomis prisidės prie kolektyvo programų kūrimo.

Iškilmingą batutos perdavimą palydėjo ir pakilia nuotaika dvelkęs naujametinis koncertas. Jame Šv.Kristoforo kamerinis orkestras, diriguojant naujajam meno vadovui ir vyriausiajam dirigentui, griežė kartu su ryškiausiais jaunosios kartos solistais, sopranu Aiste Pilibavičiūte ir tenoru Edgaru Davidovičiumi. Aukšta nata senuosius metus užbaigęs, o naujuosius 2018-uosius pasitikęs su nauju meno vadovu, kolektyvas publikai jau yra numatęs ne vieną malonią staigmeną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius