Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teatro dienos proga – ketvirtasis kryžius ant sostinės Kryžių kalno

Antradienį Teatro dienos proga sostinėje ant Trijų Kryžių kalno iškilo ketvirtasis kryžius, skirtas Lietuvos kultūros atstovams.
Įteiktas auksinis kryžius visiems Lietuvos kultūros atstovams
Įteiktas auksinis kryžius visiems Lietuvos kultūros atstovams / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kasmet teatro dieną teikiami auksiniai scenos kryžiai geriausiems šalies teatro menininkams, tačiau šis renginys tapo uždaras ir prieinamas tik tam tikrai bendruomenei. Mūsų tikslas – įteikti auksinį kryžių visiems Lietuvos kultūros atstovams pastatant jį ant Trijų Kryžių kalno, kad būtų matomas visiems, nes kultūra yra mūsų visuomenės pagrindas“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas iniciatyvos autorius aktorius ir režisierius Ainis Storpirštis.

Jis teigia besitikintis, kad milžiniško auksinio kryžiaus nešimas ir iškėlimas taps kasmetine tradicija, paskatins jungtis ir kitus kultūros atstovus, taip pat ir visuomenę.

6 m aukščio ir 3 m pločio aukso spalvos kryžius buvo konstruojamas prie Seimo ir nešamas Gedimino prospektu link Trijų Kryžių kalno, kur galiausiai pastatytas.

Šią iniciatyvą kartu su A.Storpirščiu įgyvendino „Vandenyno dirbtuvių“ komanda.

Antradienį minint Tarptautinę teatro dieną Kaune, Nacionaliniame Kauno dramos teatre, geriausiems praėjusių metų teatralams bus įteikti Auksiniai scenos kryžiai.

Planuojama įteikti 16 Auksinių scenos kryžių ir Boriso Dauguviečio auskarą.

Daugiausia – devynių – nominacijų sulaukė lenkų režisieriaus Lukaszo Twarkowskio spektaklis „Lokis“ ir jo kūrybinė komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius