-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teatrui „Meno fortas“ pratęsiama pastato panaudos sutartis

Vyriausybė pritarė Kultūros ministerijos parengtam nutarimo projektui, kuriuo pagal panaudos sutartį teatrui „Meno fortas“ perduodamas, valstybei nuosavybės teise priklausantis ir šiuo metu Kultūros ministerijos patikėjimo teise valdomas, pastatas Vilniuje. Iki šių metų rugsėjo 7 d. galiojanti pastato panaudos sutartis, pagal patvirtintą nutarimo projektą, pratęsiama dešimčiai metų, rašoma ministerijos pranešime.
Meno fortas
Meno fortas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Po režisieriaus ir teatro įkūrėjo Eimunto Nekrošiaus mirties teatro pagrindine misija tapo sukurtų ir dar rodomų spektaklių išsaugojimas, informacijos apie režisieriaus kūrybą skleidimas, jaunų menininkų telkimas.

Siekiant sudaryti sąlygas kurti naujus scenos meno darbus ir projektus teatro veiklai būtinos patalpos, kuriose iki šiol veikia teatro administracija, sukauptas didelis E.Nekrošiaus archyvas, saugomos spektaklių dekoracijos, rekvizitas, kostiumai, įranga ir kita medžiaga, susijusi su E.Nekrošiaus kūryba.

Nuo teatro „Meno fortas“ įsteigimo 1998 m. ši viešoji įstaiga aktyviai dalyvauja Lietuvos ir užsienio kultūrinėje veikloje, kuria spektaklius, rodo juos Lietuvoje ir viso pasaulio garsiausiuose festivaliuose. Per visą gyvavimo laikotarpį buvo parodyta per tūkstantį spektaklių, projektų, eskizų, vyko parodos, koncertai. Daugelis šių meninių projektų sukurta naudojantis Kultūros ministerijos patikėjimo teise valdomomis ir teatrui pagal panaudos sutartį perduotomis patalpomis.

Režisieriaus E.Nekrošiaus kūryba daugiau kaip tris dešimtmečius yra tarptautinės teatro bendruomenės dėmesio centre. E.Nekrošius buvo vienas iš kelių Europos teatro menininkų, reikšmingai paveikusių šiuolaikinio teatro raidą ir atspindėjusių gilumines visuomenines transformacijas. E.Nekrošius dirbo įvairiuose pasaulio ir Lietuvos teatruose, bet didžiausią dėmesį skyrė įsteigtam teatrui „Meno fortas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius