Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tęsiamas paskaitų ciklas apie tai, kaip mokyti lietuvių kalbos kaip negimtosios

Po sėkmingai pavasarį organizuotų paskaitų Valstybinė lietuvių kalbos komisija (VLKK) su partneriais tęsia nuotolinių paskaitų „Kaip mokyti lietuvių kalbos kaip negimtosios?“ ciklą, skirtą su kitakalbiais dirbantiems pedagogams. Rugsėjo–lapkričio mėn. kartu su Vilniaus universiteto Lituanistinių studijų katedros ir kitų aukštųjų mokyklų dėstytojais planuojama surengti 4–6 nuotolines paskaitas gramatikos, leksikos ir kt. dalykų mokymo klausimais.
Mokykla
Mokykla / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Visos paskaitos yra nemokamos ir prieinamos užsiregistravusiems dalyviams. Todėl organizatoriai kviečia sekti informaciją svetainėje www.vlkk.lt ir iš anksto registruotis.

Pirmadienį, rugsėjo 26 d., su užsieniečiais dirbantys ar ketinantys dirbti mokytojai, lektoriai buvo kviečiami į valandos trukmės paskaitą ,,Klausymo ir skaitymo supratimo mokymas: kelias nuo užrašų ant durų iki filmų supratimo“. Ją skaitė metodinių priemonių suaugusiems kitakalbiams rengėja, patyrusi kursų dėstytoja Joana Pribušauskaitė.

Kita artimiausia paskaita apie lietuvių kalbos gramatikos taikymo aspektus numatyta spalio 10 d. 15 val. Ją ves dėstytoja Elvyra Petrašiūnienė.

Kaip teigia su VLKK bendradarbiaujantys švietimo specialistai, Lietuvą užplūdus karo pabėgėliams lietuvių kalbos mokytojai, taip pat ir dalykininkai susiduria su naujais sunkumais. „Turbūt nėra nė vieno miestelio, kuriame nebūtų apsistojusios bent kelios ukrainiečių šeimos. Daugelis mokytojų lituanistų nebuvo pasirengę dirbti su kalbos pagrindų neturinčiais mokiniais, tai jiems nauja patirtis“, – sako VLKK pirmininkas Audrys Antanaitis.

Jis viliasi, kad paskaitų ciklas padės atsakyti į nemažai aktualių klausimų, kylančių dirbant tiek su vaikais, tiek su suaugusiaisiais, nes paskaitas veda patyrę specialistai. Džiugu, kad Kalbos komisija gali prisidėti sprendžiant kitakalbių švietimo problemas.

Pavasarį surengtas keturias paskaitas nuotoliniu būdu išklausė per tūkstantį klausytojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius