Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Unikalus pasiūlymas kauniečiams – sienas paversti menu

Gatvės menas – labai svarbi Kauno identiteto dalis. Vis dėl to menininkai iki šiol susiduria su sunkumais atrandant gatvės meno kūriniams tinkamas sienas. Kauno savivaldybė šią savaitę pristatė sprendimą, padėsiantį gatvės menininkams atrasti pastatų savininkus, norinčius savo sienas paversti menu.
„Senelis išminčius“ prie Kauno pilies
„Senelis išminčius“ prie Kauno pilies / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šią savaitę startavo Kauno savivaldybės sukurta platforma „Gyvos sienos“, skatinanti miestiečius savo sienas atiduoti į profesionalių menininkų rankas, rašoma Kauno miesto savivaldybės pranešime spaudai.

„Kaune vietos randa daugybė įvairių meno formų. Gatvės menas – neatskiriama Kauno dalis, todėl stengiamės, kad gatvės menininkai turėtų kuo daugiau erdvės savo kūrybos realizavimui, kuri kauniečiams bei miesto svečiams keltų tiek susižavėjimą, tiek norą dar geriau pažinti kartais ir neatrastas miesto vietas“, – teigė Kauno vicemeras Andrius Palionis.

Kaip viskas veikia?

Tiek menininkai, tiek sienų savininkai nuo šiol vieni kitus surasti galės žymiai paprasčiau – platformoje gyvosienos.kaunas.lt. Joje užsiregistravę menininkai turės galimybę ne tik prisistatyti, pateikti darbų pavyzdžių bei eskizų, bet ir ieškoti visame mieste išsidėsčiusių laisvų ir piešiniams pasiruošusių sienų.

Kauno miesto savivaldybės nuotr./Gatvės menas Kaune
Kauno miesto savivaldybės nuotr./Gatvės menas Kaune

Radę patikusią sieną, jie galės tiesiogiai susisiekti su jos savininkais. Užsiregistravę sienų savininkai platformoje galės pateikti savo sienas, nurodyti norimo piešinio temas bei rinktis menininkų įkeltus eskizus.

Radę patinkančią „antrąją pusę“ savo sienai ar piešiniui, menininkai arba sienų savininkai galės susisiekti su vieni kitais ir detaliau aptarti kūrinio įgyvendinimo galimybes.

Miestas finansuos

Menininkai, radę patinkančia sieną ir turintys piešinio idėją, ją galės pateikti programai „Kauno akcentai“.

Visų komisijos patvirtintų idėjų įgyvendinimas bus finansuojamas savivaldybės, todėl sienų savininkai naujais piešiniais galės džiaugtis visiškai nemokamai. Tiesa, norintys prisidėti prie piešinių įgyvendinimo savininkai tai taip pat galės padaryti, padidindami projekto įgyvendinimo šansus.

Kauno miesto savivaldybės nuotr./Gatvės menas Kaune
Kauno miesto savivaldybės nuotr./Gatvės menas Kaune

Registruoti savo sienas kviečiami pačių įvairiausių plokštumų savininkai – nauji piešiniai gali atsirasti tiek ant daugiabučių ar individualių namų, tiek ant biurų, sienų, transformatorinių ar kitų viešai matomų sienų.

Ras galeriją

Tiesa, naujajame puslapyje gyvosienos.kaunas.lt galima ne tik registruoti sienas ar piešinius, bet ir rasti mieste esančių gatvės meno kūrinių bei spalvotųjų troleibusų parodos „Atia, senienos, labas, naujienos!“ nuotraukų galerijas.

Turintys idėjų, kaip papuošti senąsias „Škodas“, dalyvaujančias važinėjančioje gatvės meno parodoje, platformoje galės teikti savo maketus ir siūlymus, o geriausi iš jų bus įgyvendinti.

Daugiau informacijos apie projektą „Gyvos sienos“: http://gyvosienos.kaunas.lt/.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius