-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vėl siūloma daugiau Kultūros rėmimo fondo lėšų skirti ekspertams ir tyrimams

Vyriausybė vėl teikia Seimui pataisas, kurios nuo 2 iki 4 proc. padidintų Kultūros rėmimo fondo lėšų sumą, skirtą ekspertų paslaugoms ir tyrimams apmokėti.
Liana Ruokytė-Jonsson
Liana Ruokytė-Jonsson / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Panašias pataisas Seimas rudenį grąžino tobulinti Vyriausybei.

Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson Vyriausybės posėdyje trečiadienį sakė, kad projektas parengtas siekiant sklandesnio, kokybiškesnio, efektyvesnio Lietuvos kultūros tarybos darbo.

„Kaip žinome, kasmet sulaukiame apie 7 tūkst. paraiškų, jas reikia įvertinti ir užtikrinti sklandų, efektyvų ir kokybišką Kultūros rėmimo fondo lėšų panaudojimą. Siekiant tas lėšas efektyviai panaudoti taip pat būtina nuolatos atlikti didesnės apimties tyrimus, kas ir yra nurodyta Lietuvos kultūros tarybos įstatymu kaip viena iš Kultūros tarybos funkcijų“, – aiškino ji.

Seimui atmetus tokį siūlymą rugsėjį, parlamento Kultūros komiteto pirmininkas, „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis pareiškė, kad projektas buvo neparengtas.

Kalbėdamas apie grąžintas tobulinti Kultūros rėmimo fondo pataisas kultūros ministrės patarėjas Viktoras Bachmetjevas BNS tada teigė, kad pataisos buvo suderintos su visomis suinteresuotomis institucijomis ir jos sudarytų galimybes gerinti Lietuvos kultūros tarybos ekspertų darbo kokybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius