Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus savivaldybė parems teatro trupes ir profesionaliojo scenos meno įstaigas

Nuo 2004 m. organizuojamo konkurso Vilniaus miesto teatro vardui laimėti kitais metais nebeliks – sostinės savivaldybė nuo šiol rengs Vilniaus miesto trupių ir Vilniaus miesto profesionaliojo scenos meno įstaigų kūrybinės veiklos programų konkursus.
Vilniaus savivaldybė
Vilniaus savivaldybė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip 15min teigė laikinai pareigas einanti Vilniaus miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Agnė Putelytė, Vilniaus miesto teatro konkursas „bus kaip ir buvo, keičiasi tik jo pavadinimas“.

„Sostinės savivaldybė nuo šiol turės Vilniaus miesto trupių konkursą ir Vilniaus miesto profesionaliojo scenos meno įstaigų kūrybinės veiklos programų konkursą. Pernai Vilniaus miesto trupėmis paskelbtos „Vilniaus miesto opera“, teatras „Atviras ratas“, šokio teatras „Low Air“ ir styginių ansamblis „Mikroorkestra“. Sutartys su šiomis įstaigomis galioja dvejus metus“, – sakė A.Putelytė.

Pasak jos, teatro trupių konkursas bus organizuojamas 2019 metais. Konkurse negalės dalyvauti nacionaliniai ir valstybiniai teatrai, koncertinės įstaigos ir kitos organizacijos, gaunančios nuolatinį valstybės ar Vilniaus miesto savivaldybės finansavimą iš valstybės ar Vilniaus miesto savivaldybės biudžeto lėšų savo veiklai vykdyti. Pretenduoti į finansavimą šiame konkurse taip pat negalės ir organizacijos, turinčios arba siekiančios gauti Vilniaus miesto trupės vardą pagal organizuojamą konkursą Vilniaus miesto trupės vardui gauti.

„Profesionaliojo scenos mano įstaigų kūrybinės veiklos programų konkurse gali dalyvauti profesionaliojo scenos meno įstaigos, kurių registruota buveinė yra Vilniaus miesto savivaldybės teritorijoje, [įstaigos], veikiančios profesionaliojo scenos meno srityje pagal patvirtintus ir nustatyta tvarka įregistruotus įstaigos įstatus, atliekančios savo repertuarą nacionaliniu ir tarptautiniu lygmeniu ir rengiančios gastroles ne tik Lietuvoje, bet ir kitose užsienio valstybėse“, – sakė A.Putelytė.

Programose laimėjusioms organizacijoms finansavimą planuojama skirti trejiems metams. Tiesa, teisės aktai dar derinami, todėl, pasak A.Putelytės, galimos korekcijos.

Vilniaus miesto teatro konkursą laimėjusiam teatrui iki šiol buvo skiriama 90,5 tūkst. dotacija trejus metus iš eilės. Šiuo metu konkursą yra laimėjęs Oskaro Koršunovo teatras.

Kokia dotacija bus skiriama pakeitus konkurso nuostatus, bus žinoma patvirtinus naują savivaldybės biudžetą 2019 metų pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius