-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vilnius City Opera“ pradėjo repeticijas

Ketvirtadienį „Vilnius City Opera“ ir Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras (LVSO) pradėjo repeticijas. Muzikai ruošiasi 6 renginių maratonui nacionalinę Lietuvos dieną penktadienį. 15min dalinasi išskirtiniais fotografo Gabrieliaus Jauniškio kadrais iš repeticijų.
Kamilė Bontė repetuoja Dubajuje, 2021 metai
Kamilė Bontė repeticijoje Dubajuje, 2021 metai / Gabrieliaus Jauniškio nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: I.Prudnikovaitė Dubajuje vaidins „e-Carmen“: Lietuvos kūrybinis potencialas yra laisvas ir „karmeniškas“

TAIP PAT SKAITYKITE: Apie 300 kg kostiumų ir 25 mln. lankytojų: „Vilnius City Opera“ delegacija jau Dubajuje

Kaip 15min kultūra rašė anksčiau, didžiausioje pasaulio parodoje, kurioje jau du šimtus metų tautos pristato pasiekimus verslo, mokslo ir kultūros srityse, šiemet Lietuvos kultūrai atstovauti buvo deleguota „Vilnius City Opera“. Kartu su ilgamečiais partneriais – Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, menininkai ruošiasi svarbiai datai. Spalio 22 d. – nacionalinė Lietuvos diena EXPO Dubajuje, – visą dieną akys kryps ne tik į įspūdingą šalies paviljoną, bet ir kvies į 6 koncertų programą, vyksiančią skirtingose scenose.

Bus pristatomi įvairiausi klasikiniai ir elektroninės sintezės kūriniai, o dieną vainikuos didžiulis Gala koncertas 7 tūkstančius žmonių talpinančioje Jubilee scenoje, kurioje bus pristatytas ir unikalus Marijaus Adomaičio (Ten Walls) kūrinys „e-Carmen“.

VIDEO: „e-Carmen“ anonsas

Spalio 22 d. prasidės iškilmingu vėliavų pakėlimu Tautų scenoje, jame dalyvaus ir šalies premjerė Ingrida Šimonytė. Jo metu VCO solistai atliks žinomas klasikines arijas, kurias užbaigs Ūdrio Daina iš Vytauto Klovos operos „Pilėnai“. Dienos vienu metu skirtingose EXPO scenose vyks du pasirodymai: Saulės scenoje skambės elektroninės fantazijos „XYZ“ arijos, o Žemės scenoje – LVSO varinių kvinteto programa. Nuo ryto delegacijas Lietuvos paviljone pasitiks styginių kvartetas, o vakarop nuskambės ir solinis pianisto Justo Čeponio pasirodymas.

Jubilee scenoje vyksiantį 3 dalių Gala koncertą sudarys virtuoziškiausios operos arijos, diriguojamos Gintaro Rinkevičiaus, ir specialiai Dubajaus scenai adaptuotas Dalios Ibelhauptaitės režisuotos elektroninės operos „e-Carmen“ pasirodymas. Trečioji dalis – „Ten Walls Symphony“, sukurta su pasaulyje žinomu muzikos prodiuseriu Marijumi Adomaičiu (Ten Walls).

Būtent elektroninės operos eksperimentai padėjo VCO laimėti nacionalinį konkursą atstovauti Lietuvai, o vėliau – ir pirmą kartą šalies kultūros atstovavimo EXPO istorijoje būti įtrauktiems į Europos dienos programą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius