Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min šimtmečio projekto „Signatarai“ paroda keliauja po Lietuvą

Virtualus portalo 15min projektas „Signatarai“, skirtas valstybės šimtmečiui paminėti, persikėlęs į fizinę erdvę, tęsia kelionę po Lietuvą. Nuo kovo 6 d. portalas 15min ir Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka kviečia skaitytojus į komiksus projektui „Signatarai“ sukūrusios Miglės Anušauskaitės parodą. Paroda bibliotekoje veiks iki balandžio 20 d. (adresas Laisvės al. 57, Kaunas).
„Signatarai“ komiksų parodos atidarymas Kaune
„Signatarai“ komiksų parodos atidarymas Kaune / Aliaus Koroliovo / 15min nuotr.

Prieš tai vilniečiai ir miesto svečiai dvi savaites nuo vasario 16 d. galėjo įvertinti Jolitos Vaitkutės kurtus signatarų portretus prekybos centre „Panorama“ Vilniuje.

Sausio pabaigoje startavęs 20 multimedijų ciklas „Signatarai“ portalo 15min skaitytojams pasiūlė iš arčiau susipažinti su tais žmonėmis, kurie negailėdami savo jėgų, o dažnai ir nustumdami į šoną savo materialinę ir šeimos gerovę, padėjo stiprius pamatus Lietuvos valstybei. Vasario 16 d. švenčiame modernios Lietuvos gimimą, tačiau be 20 signatarų, pasirašiusių Lietuvos Nepriklausomybės Aktą, šios šventės galėjo ir nebūti. Šis projektas sulaukė didelio skaitytojų susidomėjimo.

„Mes per mažai žinome apie svarbiausius mūsų valstybės įvykius. Dar mažiau žinome apie žmones, kurie tuos įvykius sukūrė. Projektu „Signatarai“ siekiame pristatyti ir atskleisti iškiliausias mūsų valstybės asmenybes. Kartais didingas, kartais paprastas, tačiau atidžiau įsižiūrėjus – nepaprastai įdomias, suprantamas bei artimas. Norėjome žmonėms mūsų signatarų istorijas papasakoti kuo įdomiau, nes tai padeda ne tik pažinti istoriją, bet ir geriau suprasti įvykių eigą bei reikšmę. Tikiu, kad per įdomiai papasakotą istoriją įkvepiame ir dabartines kartas“, – teigia 15min generalinis direktorius Ramūnas Šaučikovas.

Mūsų žurnalistai sėdėjo bibliotekose, važinėjo po Lietuvą, kalbėjosi su istorikais, signatarų artimaisiais bei papasakojo jums 20 Lietuvos valstybės kūrėjų gyvenimo ir jų šeimų likimų istorijas. Prie 15min kūrybinės grupės prisijungė menininkė Jolita Vaitkutė, kuri iš įvairių detalių sudėliojo signatarų portretus, o komiksų kūrėja Miglė Anušauskaitė 15min skaitytojams pasiūlė į signatarų asmenybes pasižiūrėti linksmiau. Perskaityti signatarų istorijas galite: 15min.lt/signatarai.

Projekto „Signatarai“ parodą portalas 15min planuoja atvežti ir į kitus miestus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius