Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aido Giniočio kūrybos vakaras „Atvirai ir nuoširdžiai“ – Palangos kurhauze

Vasario 28 d. 19 val. „Bardai LT“ kviečia susitikti Palangoje, naujai atgimusiame kurhauze. Paskutinę kalendorinės žiemos dieną su savo gerbėjais dainomis dalinsis žmogus, kuris daugiau nei 25 metus dirba teatre ir vardan teatro. Menininkas, sugebantis meistriškai suderinti skirtingas veiklas ir sėkmingai realizuoti save jose. „Keistuolis“, turintis sutrikusią orientaciją laiko matmenyse (kaip teigia kolegos), kartais ironiškas ir kandus, bet visada nuoširdus ir betarpiškas su tais, kuriuos myli ir gerbia. Tai Aidas Giniotis.
Aidas Giniotis
Aidas Giniotis / Martyno Siruso nuotr.

Būsimo aktoriaus, režisieriaus, pedagogo, dainų autoriaus ir atlikėjo kūrybinis kelias prasidėjo Šiauliuose. Čia jis parašė savo pirmąsias dainas. Čia jis dainavo ir grojo bosine gitara roko grupėje. Čia praleido dienas, pilnas fantazijų, pirmų kūrybinių ieškojimų, pirmos meilės. Čia, vienas garsiausių šalies teatralų susipažino su teatro menu ir užsikrėtė teatro bacila.

„Matyt, kad būtent tėvai (mama pedagogė-skaitovė, tėvas choreografas) – labai kūrybingos asmenybės padarė didelę įtaką mano apsisprendimui. Matyt įtakojo ir tai, kad aš talkindavau Šiaulių dramos teatro rūbinėje ir stebėdavau kas vakarą spektaklius. Matyt ir tai, kad tuo metu teatre statė puiki režisierė A. Ragauskaitė, kad pamačiau jaunų aktorių spektaklius „Vaikų dienos“, „Žmogiškoji komedija“, po kurių nepagydomai susirgau teatro liga. O vėliau – akademija, vaidybos mokytoja – prof. I. Vaišytė, kurso draugai, su kuriais vėliau kūrėme savo teatrą, – viskas vedė į tą kelią, kuriuo šiandien einu” – atvirauja menininkas.

bardai.lt nuotr./Aidas Giniotis
bardai.lt nuotr./Aidas Giniotis

Ne kartą nominuotas „Auksiniam scenos kryžiui“ ir jį pelnęs už sukurtus spektaklius vaikams, roko operą „Meilė ir mirtis Veronoje“, Aidas Giniotis neabejotinai yra vienas produktyviausių, drąsiausių, muzikaliausių Lietuvos režisierių, kuriam nesvetima ironija ir autoironija. Dabartinis Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Vaidybos ir režisūros katedros vedėjas daug laiko skiria darbui su jaunaisiais aktoriais, o pavargęs nuo pedagogo, režisieriaus ar aktoriaus vaidmens „pabėga“ į muziką.

Įeštadienio vakarą apsilankusieji Palangos kurhauze turės puikią progą išgirsti retai vieną koncertuojantį bardą ir pasiklausyti jo šmaikščių istorijų apie tai, kaip jis vos netapo Salomėjumi, kaip būdamas nepilnametis parašė dainą apie vyną, kaip sms žinutėmis vienam Lietuvos bardui siuntė dainos tekstą ir daugybę kitų. Aidas Giniotis tikrai neleis žiūrovams tinginiauti ir nuobodžiauti, visi kartu kurs ypatingą, jaukią vakaro atmosferą, kai atvirai ir nuoširdžiai skambės dainos iš spektaklių, visiems gerai žinomų bardų šlageriai, keistos meilės dainos, bei dar negirdėtos, bet tikrai vertos išgirsti autorinės dainos, kurios kada nors suguls į pirmąją atlikėjo kompaktinę plokštelę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius