Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akordeono muzikos mylėtojus Palangoje suburs tarptautinis festivalis

Lietuvos akordeonistų asociacija (LAA) ir Lietuvos muzikos ir teatro akademija (LMTA) birželio 29-liepos 5 dienomis Palangoje rengia tradicinį tarptautinį akordeono festivalį, seminarą-praktikumą.
Akordeono festivalyje-seminare šįmet koncertuos svečiai iš Rusijos – duetas YAVA BAND.
Akordeono festivalyje-seminare šįmet koncertuos svečiai iš Rusijos – duetas YAVA BAND. / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Palanga Akordeonas

Šių metų festivalis vyks ne tradiciniu metu – pirmoje vasaros pusėje, tačiau tradicinėje erdvėje – Stasio Vainiūno muzikos mokyklos salėje (Maironio g. 8). Džiazas, originali šiuolaikinė muzika, klasikinių transkripcijų pavyzdžiai, lengvoji-estradinė muzika – tai septynias dienas truksiančio akordeono festivalio-seminaro koncertų spalvos.

Spalvinga svečių programa

Festivalyje–seminare šįmet koncertuos svečiai iš Rusijos, Latvijos, Baltarusijos. Tai akordeonistų duetas YAVA BAND (Rusija) – Vladimiras Popolzinas ir Yana Fedoruk. Duetas pristato daugiausia V.Popolzino kompozicijas, taip pat unikalias žymių dainų interpretacijas. 2008-2010 m. duetas rengė koncertinius turus Vokietijoje, 2010 m. išleido savo debiutinį albumą. Tais pačiais metais Italijoje Tarptautiniame akordeonistų konkurse Castelfidardo laimėjo pirmąją premiją. 

Instrumentinis ansamblis SUBITO iš Baltarusijos pristatys ne mažiau spalvingą savo programą. Gros Vitalijus Dmitrievas (Rusija) – itin daug koncertuojantis atlikėjas. Scenoje sutiksime lengvosios muzikos jaunąjį atlikėją Kristapsą Gintersą (Latvija), Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) studentus solistus bei ansamblius.

Paskaitas ves žymūs pedagogai

Šiais metais į renginį vėl pakviesti akordeono pasaulyje žymūs pedagogai, kurie S.Vainiūno muzikos mokykloje ves atviras meistriškumo pamokas (Master classes), skaitys pranešimus aktualiomis temomis, vyks diskusijos. Seminaro metu dirbs profesoriai iš Didžiosios Britanijos ir Rusijos. Akordeono dėstymo metodika ir atlikimo meno patirtimi su visais besidominčiais dalysis Londono Karališkosios akademijos profesorius Owenas Murray‘us (Didžioji Britanija).

Su jaunaisiais mūsų šalies akordeonistais taip pat dirbs Maskvos Valstybinio A.Šnitkės muzikos instituto profesorius Andrejus Ledeniovas (Rusija). Meistriškumo pamokas ves Valstybinio Sankt Peterburgo kultūros ir meno universiteto pedagogas Vitalijus Dmitrievas (Rusija). Seminaro–praktikumo metu dirbs ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) akordeono pedagogai – profesorius Eduardas Gabnys, docentas Raimondas Sviackevičius. Mokykloje vyks  studentų akademinės muzikos pristatymai, rečitaliai bei kiti koncertai.

Iki susitikimo birželio 29–liepos 6 dienomis Tarptautiniame akordeono muzikos festivalyje Palangoje! 

Siūlome pasiklausyti kūrybiškojo YAVA BAND grojimo: 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius