Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aloyzo Stasiulevičiaus paroda – Vilniui su meile

Į Pylimo galeriją vilniečius užsukti kviečia menininko Aloyzo Stasiulevičiaus paroda. Iš paveikslų alsuoja meilė Lietuvos sostinei, mat dailininkas visą gyvenimą skyrė Vilniaus įamžinimui drobėse.
Aloyzas Stasiulevičius
Aloyzas Stasiulevičius / Vilniaus miesto savivaldybės arch. nuotr.

„Jaunimui, siekiančiam tapti dailininkais, neužtenka mokytis akademijose, universitetuose – reikia nuolat lankyti pasaulio muziejus, ugdyti spalvinę klausą, jautrumą, pagavą. Tik prisilietus prie didžiojo praeities meno paaiškėja dabartinio meno vertė. Neturint plataus akiračio, nemokant skaityti dailės kūrinių, atsiranda vienšonis vertinimas ir savo, ir kitų kūrybos. Svarbiausia tampa išgarsėti“, – pristatydamas parodą sakė autorius.

Vilniaus miesto savivaldybės arch. nuotr./Aloyzo Stasiulevičiaus darbas
A.Stasiulevičiaus darbas

A.Stasiulevičius yra surengęs apie 60 asmeninių tapybos parodų muziejuose bei galerijose Lietuvoje ir pasaulyje. Dailininko darbai reprezentavo šiuolaikinę Lietuvos dailę per 70 grupinių parodų įvairiose pasaulio šalyse. Dalyvavo apie 150 bendrų parodų Lietuvoje. Parašė ir publikavo apie 100 dailės kritikos straipsnių. Tačiau jo užmojai neslopsta – dailininkas svajoja įkurti Vilniaus miesto galerija, kurią lankytų ir vilniečiai, ir užsienio svečiai, kurioje savo darbus –  „Vilnius jų akimis“ –  pristatytų į plenerus atvykę kviestiniai užsienio šalių dailininkai.

Vilniaus miesto savivaldybės arch. nuotr./Aloyzo Stasiulevičiaus darbas
A.Stasiulevičiaus darbas

„Aloyzą Stasiulevičių visada atpažįstame iš Vilniaus senamiesčio motyvų interpretacijos ir individualaus, nepaprastai muzikalaus jo stiliaus. Dailininkas meistriškai žaidžia linijų ritmu, gali virtuoziškai groti vienos spalvos styga – baltos, mėlynos ar žalios pustoniais ir faktūrų sukelta jausmų audra“, – apie kūrėją atsiliepė dailėtyrininkė Nijolė Tumėnienė.

Paroda veiks iki lapkričio 27 d. Galerijos darbo laikas: II–V  nuo 12 iki 18 val., VI  – nuo 12 iki 16 val.

Lapkričio 14 d. 16 val. dailininkas kviečia vilniečius ir miesto svečius į Taikomosios dailės muziejuje vyksiantį „Musica Humana“ koncertą, kuriame kartu su muzika bus rodomi jo paveikslai sakraline tema.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius