Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alternatyvios muzikos kūrėjų laukia apdovanojimai

Pasibaigus 2008-tiesiems metams ir įsibėgėjant naujiesiems, jau ketvirtą kartą bus pjaunamas alternatyvus derlius. Tradiciniais tapusiuose nekomercinės muzikos apdovanojimuose A.LT, organizuojamuose nepriklausomų muzikos leidybinių/prodiuserinių įmonių bei žiniasklaidos, kovo 21 d. 18 val. Lenkų kultūros rūmuose bus dar kartą apžvelgti bei įvertinti praėjusių metų muzikiniai pasiekimai.
Grupė „Grol“ alternatyvios muzikos apdovanojimuose
Grupė „Grol“ alternatyvios muzikos apdovanojimuose / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Šie apdovanojimai aprėpia įvairius žanrus, apjungia jaunimo subkultūrų muzikinę įvairovę, siekia pastebėti ir įvertinti geriausias grupes, atlikėjus, renginius bei kitus alternatyvios muzikos propaguotojus. Šiemet kaip ir pernai bus išrinktas ir apdovanotas geriausias metų albumas, metų muzikinis vaizdas, renginys ir metų proveržis, o taip pat atskirų stilių atstovai devyniose kategorijose: metal, rock, punk, electronic, ethno, gothic, hip-hop ir experimental. Toliau išlaikoma ir „Tautos balso“ nominacija, kurios laimėtoją koncerto metu galės išrinkti žiūrovai balsuodami bei taip išreikšdami savo nuomonę.

Šiemet apdovanojimų nominacijose bus ir keletas naujovių. A.LT organizaciniam kolektyvui pasitarus ir neradus tinkamų kandidatų, buvo atsisakyta nominacijos „Metų funk grupė“. Taip pat nuspręsta „Metų albumo“ kategorijoje nominuoti 5 albumus, o kitose kategorijose skelbti tik po 3 nominantus.

Kiekvienais metais A.LT apdovanojimų ceremonijoje pasirodo ir gyvai savo kūrinius atlieka geriausios skirtingų muzikos stilių grupės, tad ir šiais metais koncerte žiūrovai išvys nemažai žinomų bei aktyviai savo muzikinę veiklą vykdančių grupių. Roko scenai atstovaus neseniai naują albumą pristačiusi grupė „IR“, metalo scenai – savitą stilių turintys „Kielwater“, punk scenai – merginų grupė „Zimbabwe“, folkloro – įvairią pasaulio muziką su folkloru jungianti „Atalyja“, hiphopo scenai – „Projekt Undersky“, „Fryk“ ir „DJ Komka“, gotikinei muzikai – „Daddy‘s Dolls“ bei elektroniniais garsais sceną užliesiantys „M.I.R. project“.

Per praėjusius trejus metus A.LT apdovanojimuose buvo įvertintos tokios grupės kaip „Obtest“, „Pieno Lazeriai“, „Bora“, „IR“, „Bitės“, „Žalvarinis“, „Shmekla & Viper“, „Gravel“, „Donis“, „Messiah“, „Dublicate“, „Dr. Green“, „Xess“, „Skylė“, Alina Orlova, „FusedMarc“ ir kiti. Apdovanoti geriausi metų muzikiniai albumai: „Skylė“ ir Aistė Smilgevičiūtė „Povandeninės kronikos“, „Brainers“ – „Disco Balls“, „Pieno Lazeriai“ – „Voyage“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius