Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Angeliškas gerumas – Vilniaus Kalėdų mugėse

Šį savaitgalį vilniečius kviečia net dvi jaukios gerumo mugės – Vilniaus mokytojų namuose vyksianti kalėdinė mugė-paroda „Angelų vaikai – su meile jums“ ir ugdymo centre „Viltis“ rengiama kalėdinė Vilties mugė.
Kalėdinę eglutę ar šakelę vaikai siūlė puošti originaliais rankų darbo žaisliukais.
Kalėdinę eglutę ar šakelę vaikai siūlo puošti originaliais rankų darbo žaisliukais. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ugdymo centre „Viltis“, Karoliniškėse, organizuojamas renginys dvelks šeimyniška šiluma. Šiame ugdymo centre teikiamas pagrindinis specialusis išsilavinimas vaikams ir jaunuoliams, turintiems žymius kompleksinius raidos bei žymius judesio padėties sutrikimus. Kaip sakė renginio organizatorė Gintė Zurbaitė-Butkuvienė, Kalėdų mugę ėmėsi rengti bendraminčių tinklaraštis „Kokonas“. Prie renginio prisidės ir „Vilties“ ugdymo centro moksleivių tėvai.

„Mugės sklaida ir dalyvių registracija (ir pirkėjų, ir pardavėjų) vyksta per asmeninius tinklaraščius. „Kokonas“ pasiūlė tokią idėją, o kiti tinklaraštininkai ją išplatino. Dalis jų patys prisidės prie mugės prekiautojų, juk rankdarbių ar kulinarinių tinklaraščių Lietuvoje apstu. Kiti bus pirkėjai. Tai atviras renginys. Tegu kiekvieno širdis pasako, kiek turi būti skirta vaikams. Dalyvių yra virš 60“, – sakė G.Zurbaitė-Butkuvienė. Visa, ką planuojama parodyti mugėje galima jau dabar pamatyti čia.

„Dalyvaus mamos, kurios prekiaus rankų darbo žaislais, įvairiausiais papuošalais. Taip pat siūlys pasigardžiuoti jų pačių keptais pyragais. Kiti tėveliai virs arbatą. Iš mugės gautos aukos bus skirtos pirkti mokomosioms priemonėms centro vaikams“, – sakė ugdymo centro direktorė Augienė Vilūnienė. Teigiama, kad ypač šiuo metu reikia specialių šaukštų, indų, kad sunkiai judantys vaikai galėtų išmokti valgyti patys.

Kalėdų mugė „Vilties“ ugdymo centre, Karoliniškėse, I.Šimulionio g. 6,  vyks gruodžio 11 d., šeštadienį, nuo 10 val.

Vilniaus mokytojų namų II aukšto fojė ir auditorijose šeštadienį taip pat girdėsis linksmas šurmulys. Čia savo sukurtais darbeliais iš stiklo, molio, medžio, siūlų prekiaus Lietuvos specialiųjų ugdymo įstaigų ir pensionatų vaikai. Mugės svečių lauks smagūs žaidimai, linksma muzikinė programa, kurią paruošė A.Noviko džiazo, B.Jonušo, Rudaminos mokyklų, J.Basanavičiaus gimnazijos, karatė klubo „Dojo“ auklėtiniai. Taip pat vyks fotosesija su žymiais žmonėmis ir atrakcija iš balionų „Spalvinga magija“. Šiemet mugė-paroda „Angelų vaikai – su meile jums“ rengiama jau vienuoliktąjį kartą.

Kalėdinė mugė-paroda „Angelų vaikai – su meile jums“ Mokytojų namuose vyks gruodžio 11 d., šeštadienį, 10–15 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius