-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Antis“ su sunkmečiu kovojo sudegindama kiaušingalvį

Grupė „Antis“ sudegino savo sukurtą kiaušingalvio paminklą! Savaitgalį „Anties“ lyderio Algirdo Kaušpėdo sodyboje šalia Vilniaus susirinkę grupės nariai su šeimomis ir grupės svečiais šventė Užgavėnes ir vietoj Morės sudegino garsųjį paminklą.
Grupė „Antis“ sudegino savo sukurtą kiaušingalvio paminklą!
Grupė „Antis“ sudegino savo sukurtą kiaušingalvio paminklą! / M.P.3 archyvo nuotr.
Temos: 1 Užgavėnės

Dek baisusis kiaušingalvi, mums tavęs visai negaila, vykim sunkmetį šalin, grįžk, pavasari, širdin!“ – tokiomis eilėmis ugniai vis labiau apimant paminklą susirinkusieji iš kiemo vijo ne tik žiemą, bet ir sunkmetį. Apie trisdešimt svečių dalyvavo blynų kepimo varžybose, taip pat vyko improvizuotas ledo ritulio turnyras, maudynės eketėje, lauko kubile ir kitos žiemos pramogos.

Paminklas kiaušingalviui Algirdo Kaušpėdo iniciatyva buvo sukurtas rugpjūčio mėnesį ir pirmą kartą eksponuotas festivalyje „Be2gether“ Norviliškėse. Rugsėjo mėnesį paminklas buvo perkeltas į Vilniaus Katedros aikštę, kur vyko solinis „Anties“ koncertas. Po koncerto kiaušingalvio paminklas keliems mėnesiams buvo įkurdintas ant kalvos Algirdo Kaušpėdo sodyboje.

Šis paminklas yra įamžintas neseniai pasirodžiusiame „Anties“ DVD „Rugpjūčio 33“, kuriame nufilmuotas minėtas grupės koncertas Katedros aikštėje. Kiaušingalvio biusto atsiradimą inspiravo „Anties“ albumo „Ančių dainos“ viršelis. Jame vaizduojamas vyriškis su kiaušiniu vietoj galvos. Magišką kiaušinį šio albumo dizainerė parinko peržiūrėjusi daugiau kaip dešimt tūkstančių kiaušinių iliustracijų.

Anties“ sugrįžimo albumą „Ančių dainos“ išleido kompanija M.P.3, šis albumas yra parduotas daugiau kaip 7000 vienetų tiražu ir pelnė grupei tokius hitus kaip „Mes rimti!“, „Buržujus“, „Auksinis Buda“ ir „Girtuoklis“, taip pat kultūros leidinio „Pravda“ bei radijo stoties „Radiocentras“ apdovanojimus.

Koncertų turo „Ančių dainos“ finalinis pasirodymas Katedros aikštėje, kurį stebėjo daugiau kaip 30 000 žiūrovų, tapo vienu didžiausių lietuviškos grupės koncertų. Koncertinio DVD pasirodymo proga „Antis“ vasario viduryje jau surengė savo koncertą Vilniaus „Champagne“ bare, o kovo 6 dieną šią plokštelę pristatys ir Kauno klube „Pasaka“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius