Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anželikos Cholinos „Carmen“ atgimė su slaviška aistra ir intymiomis scenomis

Anželika Cholina Lietuvos žiūrovams trečiadienį, spalio 24 d., suteiks tik dvi galimybes pamatyti, kaip ji trečią kartą interpretavo spektaklį „Carmen“. Palikusi tik keletą scenų iš senojo „Carmen“ pastatymo ir išsaugojusi Jūratės Paulėkaitės kurtą scenografiją, choreografė su Maskvos dramos teatrų aktoriais iš naujo papasakojo legendinę istoriją.
Spektaklis „Carmen“
Spektaklis „Carmen“ / Luko Balandžio nuotr.

Premjeros Lietuvoje išvakarėse pirmieji naująjį pastatymą galėjo įvertinti spektaklio generalinės repeticijos žiūrovai. Pati choreografė, lygindama šį „Carmen“ pastatymą su buvusiais, premjerą įvertino kaip „kitos energijos spektaklį“ ir prisipažino dabar esanti labiau subrendusi tam, kad galėtų geriau atskleisti spektaklio temą.

Pirmą kartą A.Cholina „Carmen“ pastatė 1998 metais, o 2004 m. šį spektaklį perėmė iš Lietuvos nacionalinio dramos teatro ir atnaujino. Šią vasarą nusprendusi perstatyti „Carmen“ trečiąjį kartą, choreografė pasikvietė Rusijos teatrų aktorius ir šiuo spektakliu pretenduoja užkariauti didesnę rinką – spektaklį planuojama nuolat rodyti Rusijoje. Didžioji „Carmen“ premjera lapkričio 12 d. įvyks Valstybiniame A. S. Puškino dramos teatre, Maskvoje.

A.Cholina, kuriai pačiai teko šokti Carmen, trečiajame pastatyme šį vaidmenį patikėjo E. Vachtangovo teatro aktorei Olgai Lerman, kuri įkūnijo atvirai seksualią, provokacijų nevengiančią ir vyrus intymiais gestais negailestingai viliojančią Carmen.

Luko Balandžio nuotr./Spektaklis Carmen
Luko Balandžio nuotr./Spektaklis „Carmen“

Spektaklyje sudėtingus choreografinius vaidmenis taip pat kuria aktoriai Leonidas Bičevinas, Dmitrijus Solomykinas, Eldaras Džanibekovas, Aleksejus Nestrenko ir kiti – iš viso 24 MCHAT'o, Nacijos teatro, studijos prie E. Vachtangovo teatro ir kitų Maskvos teatrų artistai.

„Šį kartą visiems pagrindiniams atlikėjams sukūriau ypač sudėtingą choreografinį tekstą. Mane gelbsti tam tikras aktorių „nesupratimas“, kad visa tai, ką jie atlieka, yra labai sunku, bei jų rusiškas charakteris – „kuo sunkiau, tuo geriau“, – prieš premjerą prisipažino spektaklio choreografė.

Lietuvos žiūrovai spektaklyje „Carmen“ gali įvertinti ne tik rusų aktorių temperamentą, bet ir naujus kostiumų bei grimo dailininko Juozo Statkevičiaus kostiumus, subtiliai išryškinančius aktorių seksualumą.

Luko Balandžio nuotr./Spektaklis Carmen
Luko Balandžio nuotr./Spektaklis „Carmen“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius