Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apdovanoti „We love Lithuania“ nuotraukų čempionato nugalėtojai

Praėjusiais metais startavęs „We love Lithuania“ nuotraukų čempionatas, kvietęs Lietuvos žmones įamžinti tėvynės grožį realiuoju laiku, pasiekė finišą. Parodos „Adventur“ metu buvo eksponuojami geriausi viso čempionato kadrai, apdovanoti etapų nugalėtojai taip pat išrinktas geriausias čempionato kadro autorius. Juo tapo fotografas Ruslan Bolgov, laimėjęs net tris čempionato etapus iš penkių.
Apdovanoti „We love Lithuania“ nuotraukų čempionato nugalėtojai
Apdovanoti „We love Lithuania“ nuotraukų čempionato nugalėtojai

Geriausio kadro autorius Ruslan Bolgov pasakoja, kad fotografija jį lydi nuo pat mažens, o šis čempionatas buvo dar viena galimybė savo išgyvenimais pasidalinti su kitais. „Nuolat kaupiu savo nuotraukų archyvą ir vos tik pasirodo gražesnė diena, einu ieškoti gero kadro. Negaliu ramiai žiūrėti saulėlydžio, jeigu šalia savęs neturiu fotoaparato. Prisipažinsiu, kad dalyvaudamas šiame čempionate tikėjau, kad mane pastebės ir įvertins tą didelę aistrą gamtos grožį perteikti nuotraukoje. Jeigu susiklostys palankios aplinkybės, kitais metais taip pat prisidėsiu prie šio čempionato“, - teigia R. Bolgov.

Apdovanoti „We love Lithuania“ nuotraukų čempionato nugalėtojai
Apdovanoti „We love Lithuania“ nuotraukų čempionato nugalėtojai

„We love Lithuania“ čempionato organizatorius Simonas Rudaminas džiaugiasi, kad pirmą kartą Lietuvoje organizuotas tokio pobūdžio nuotraukų čempionatas viršijo visus išsikeltus lūkesčius. „Pirmas blynas tikrai neprisvilo. Dalyvių skaičius du kartus viršijo pirminius planus. Atsiųstos nuotraukos stebino savo unikalumu bei kūrybiškais siužetais. Šiuo metu Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO eksponuojamą geriausių čempionato darbų parodą ketiname pristatyti ir kituose Lietuvos miestuose. Tikime, kad šis čempionatas taps kiekvienų metų tradicija ir skatins tiek jaunus, tiek senus žmones pažvegti į savo tėvynę kitomis akimis“, - teigė S.Rudaminas. Per visą laiką čempionatas sulaukė per 5 tūkst. nuotraukų iš visų Lietuvos kampelių.

Viso čempionato metu „We love Lithuania“ internetinėje svetainėje lankytojai galėjo grožėtis konkurso nuotraukomis ir balsuoti už labiausiai patikusias. Dalyvių darbus taip pat vertino projekto komisija, kurią sudarė ne tik čempionato organizatoriai bei partneriai, bet ir garsūs Lietuvos fotografai. Įspūdingiausių čempionato darbų parodoje buvo eksponuojama 60 nuotraukų iš visų 5 konkurso etapų: „Pamatyk“ (peizažas), „Pristatyk“ (išskirtinė vieta), „Paragauk“ (maistas), „Pamatyk“ (renginiai) ir „Pajusk“ (Lietuva viename kadre).

Projekto organizatoriai teigia, kad šis čempionatas ne tik skatina kurti ir išgauti kuo gražesnį vaizdą, bet kartu atlieka ir socialinę misiją. „Žmonėms iš prigimties patinka varžytis, tad sukūrėme platformą, kurioje visi norintys, nesvarbu, mėgėjai ar profesionalai, galėjo talpinti projekto temas atitinkančias nuotraukas ir parodyti savo talentą. Pastaruoju metu vis daugiau žmonių keliauja svetur ir trokšta pažinti kitų šalių kultūrą. Tačiau dažnai atsitinka taip, kad gerai nepažįstame savo šalies ir net neįsivaizduojame, kokių unikalių vietų galėtume atrasti Lietuvoje“, – pasakojo S.Rudaminas.

Etapų nugalėtojai:

1 etapas – Pamatyk (peizažas)

Geriausias fotografas – Rolandas Sutkus

Populiariausias kadras – Monika Lepytė

2 etapas – Pristatyk (išskirtinė vieta)

Geriausias fotografas – Ruslan Bolgov

Populiariausias kadras - Arnoldas Belozaravičius

3 etapas – Paragauk (maistas)

Geriausias fotografas – Rasa Linkaitė

Populiariausias kadras - Greta Pikutienė

4 etapas – Pamatyk (renginiai)

Geriausias fotografas – Ruslan Bolgov

Populiariausias kadras - Andželika Skutulaitė

5 etapas – Pajusk (Lietuva viename kadre)

Geriausias fotografas – Ruslan Bolgov

Populiariausias kadras - Danas Visockas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius